4.12.16

Mníšek pod Brdy


Zatímco poslední rok a půl v Brně jsme se v sobotu dávali po celém týdnu dohromady, tady v Praze se snažíme v sobotu vyrážet na výlety. Ne každou sobotu to vyjde, ne vždy se výlet  podaří. Tentokrát nám sice přálo počasí i zdraví, prohlídku na zámku jsme měli rezervovanou, ale děti se nějak spikly a jedno bylo protivnější než druhé. Platilo cosi jako zákon zachování hysteráčku. Ale na fotkách pro babičky nic z toho není vidět.







Vyrazili jsme do malého městečka Mníšek pod Brdy.  Nejdřív jsme se vydali na procházku na Skalku, což je barokní areál na kopci nad městečkem. Bylo nádherně zimně, jinovatka pomalu roztávala pod hřejivými slunečními paprsky. 
 

Potom byla v plánu návštěva Pekla a hlavně prohlídku zámku s Elsou z Ledového králoství. Peklo bych příště vynechala. Prohlídka s Elzou (která vystupuje spíš jako krásná stafáž, protože prohlídku vede zkušená průvodkyně převlečená za zimní kráslovnu) se oběma holkám moc líbila. Jáík měl z celého výletu největší zážitek z hasičů hasících požár, který jsme zahlédli cestou do Mníšku. Musela jsem mu to převyprávět nejmíň desetkrát.


 Snad budeme mít příště větší kliku a z výletu se budeme vracet s lepšími pocity než tentokrát.

Co vy jezdíte o víkendu na výlety? Dokážou to děti ocenit?

11 comments:

  1. Nechcete si jít večer zaplést? 16.12. ve Vypáleném koťátku...pražská pletařská větev ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aranel děkuji za pozvaní. Ani nevíte, jak mě to mrzí, ale už měco mám. Nechodíte tam častěji? Máme to kousek.

      Delete
    2. ...no právě :o). Zatím se skupina a scházení taknějak rodí. Uričtě bude další setkání v lednu. S tím, že není důležité se nějak podřizovat, stačí se dohodnout a zajít. Pište lydia11@seznam.cz

      Delete
  2. My se snažíme jezdit na výlety, nálada dětí je různá (věk 9,6,3). Zákon zachování hysteráčku také známe.:-))Snažíme se chodit hodně do přírody, někdy se dětem nechce, ale my jsme rádi, že jsme spolu a venku. Skalku známe, je to tam nádherné. A díky za inspirativní blog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ireno, nám se na Skalce taky líbilo. Doufám, že se tam ještě podíváme.

      Delete
  3. Výlety do přírody bývají v pohodě. Výlety do civilizace a za kulturou, to se bez nějakého prudění většinou neobejde. Ale stejně jako u vás, na fotkách do alba to vypadá pohodově :-). Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani, ale ta hořká vzpomínka nám bohužel zůstane i přes pohodové fotky. Snad to aspoň tento víkend bude lepší.

      Delete
  4. Vypadá to na moc hezký výlet. V sezóně chodíme každou sobotu dopoledne na tišnovské trhy, už je to u nás tradice. Odpoledne většinou na procházku do přírody, spojenou s návštěvou cukrárny. Až Olivie doroste do sedačky na kolo, tak to budou cyklotúry kolem, naštěstí je tady kam vyjet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matildo, zrovna tuhle sobotu se taky chystáme na trhy. My jsme tady v takovém širším centru, když chceme do opravdové přírody tak už musíme autem nebo vlakem a ted v zimě se to prostě nedá jen na odpoledne. Už se těším na léto až budou delší dny.

      Delete
  5. Evi, máme to podobně - výlety už skoro neděláme, zvlášť v tomhle ročním období. Mám pocit, že děti po celém týdenním maratonu školka/škola potřebujou úplně vypnout a hlavně v sobotu si jen tak prostě neorganizovaně hnípat. Muž je třeba vezme na hodinku na kolo, jednou jsem byla se staršíma v cirkuse. Ale výlet na celý den, to skončí dřív, než to začne. Naštveme se všichni navzájem jen tím chystáním a jejich nespoluprácí. A po návratu taky často bývá únavová krize... Takže asi zase na jaře až bude možnost jezdit na chalupu.
    Ale moc se mi líbí, že máte jedno společné volné odpoledne "na akce". To myslím i děti ocení, tu předvídatelnost a to, že si s nima máma něco užije. Já bych si teda s našima asi do galerie netroufla, ale Jíťa je ještě hodně prcek. JanaK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jani, možná je to opravdu chyba je hned v sobotu tahat zase někam mimo domov. Do galerii jsem si troufla poprvé, právě díky toho, že už je Jáík větší.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.