5.9.16

Šest medvědů s Jáíkem





Jáíkova vášeň posledních dní - heboučcí plyšoví medvědi.


A moje vášně. První nákup u Mráze - látka na bordury megavelké piknikové deky a kytičky, kterých měly už jen poslední dva metry, tak jsem si vzala kousek na nosítka. Všechna z téhle látky jsou už prodaná, tak abych měla v září z čeho šít.


Polštář ze čverců, které mi zbyly při šití piknikové deky. Deka je můj kostlivec nejkostlivovatější. Ty čverce jsem začala šít ještě v Praze těhotná s Jů, dokončila jsem jich 70 a odložila je hluboko do skříně. Bylo mi líto je vyhodit, přece jen v nich byl kus práce a kousky krásných i méně krásných látek a hlavně některé jsou vzpomínkové - tu s lodičkami jsem si dovezla z Japonska, tu s většími kvítky z Madridu, tu s malými z NZ, ta žlutá je z látky určené na deku pro Jů. Prostě vzpomínek habakuk. O dece, která není pro nás, ale je to dárek maminku tří dětí, napíšu více zase příště.

8 comments:

  1. habaděj
    adverbium lidový - mnoho, dostatek, nadbytek.

    habakuk
    mužské - jméno židovského proroka

    Používáte habakuk z legrace nebo z nevědomosti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Podle mě je to výraz z 2.dilu "Básníků",kde si to student z Afriky Mireček plete a říká habakuk místo habaděj,ze Evi ;)? Taky doma občas z legrace používám. Jana

      Delete
    2. Podle mě je to výraz z 2.dilu "Básníků",kde si to student z Afriky Mireček plete a říká habakuk místo habaděj,ze Evi ;)? Taky doma občas z legrace používám. Jana

      Delete
    3. Jani, přesně tak jsem to myslela. S přáteli ten výraz běžně používáme. nechtěla jsem se tím nikoho dotknout, že je to jméno židovského proroka jsem nevěděla.

      Delete
  2. A jak se Ti libi ta kniha? Ja po dlouhe dobe cetla takove tezke tema a nemohla jsem pak vubec spat.
    Jinak Jaik zacina mit pekne haro, bude konkurovat Ju? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já tu kniha jen rozčetla a odložila, ale snad se k ní vrátím. Není z těch, co se čtou jedním dechem. Téma je těžké, zvlášť pro matky malých dětí, ale zase mi přijde dobré vědět, co se dělo po skončení války v mém rodném městě.

      Delete
    2. Mám to stejně.pred měsícem jsem ji rozecetla,ale jak tam umřelo 1.miminko,odlozila jsem. Od té doby,co mám děti,nemuzu takové knihy číst.Lec je naprosto skvělá,ctiva,krasna čeština a zajímavé téma.j

      Delete
    3. Jani, já mám pocit, že jsem taky skončila u stejného okamžiku. Úplně jsem to nepochopila, ale nějak se i to nezdálo a ke knížce jsem se nevrátila.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.