20.6.16

Garážový výprodej

Nevím, jak vám, ale nám se pořád hromadí věci. Pošlete jednu dál a čtyři jiné koupíte nebo dostanete. Občas je nám něco líto vyhodit, co kdyby se to mohlo ještě hodit. Třeba jako tyto vytříděné papírové složky. Vystřihuji z nich čísla na Jáíkovo měsíční focení, ale vůbec jich neubývá. i když je Jáík  pravidelně likviduje.





Každopádně nyní se nám jich podařilo pár využít a společně s Jů z nich nastříhat písmenka. Obrovská kartónová deska je od popelnic s papírem, čekala tam na nás. Desku jsme pověsili ve čtvtek na bránu, aby všichni věděli, co se u nás v sobotu chystá. 

Garážový výprodej všichni známe z amerických knih a filmů, u nás moc běžný není. Náš dům má pro takovéto akce ideální polohu a dispozici, tj. tak akorát velký dvorek u jedné z hlavních "tepen" naší dědiny/čtvrti. Jako bonus se v sobotu konaly místní oslavy, takže kolem nás proudily málem davy. Vytahali a vystavili všechno, co se nám nechce brát sebou do Prahy. Hlavně oblečení, hračky a knihy po dětech, ale i pár dalších věcí jako křeslo z multikina, žebřík nebo pokojové rostliny. K tomu moje čepičky a nosítka.


Spousta věcí našla nového majitele a nám se uvolnilo místo v garáži (a snad i zaplatil nový monitor, který jsme museli koupit místo toho rozbitého). Seznámili jsme se se spoustou milých a zajímavých lidí, možná i někoho inspirovali. Prostě úpěsný den.

6 comments:

  1. To je bezva, že jste to realizovali. Jít okolo, tak se taky zastavím. A kdo z nás by takový garážový výprodej své domácnosti nepotřeboval, že jo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zuzi, my máme fakt polohu značka ideál, takže realizace byla velmi snadná. Výprodej občas potřebuje každý. Mě se líbilo, že nemusím na nic dávat cenu, což je hromada práce.

      Delete
  2. Je škoda, že to u nás není zvykem, já bych to docela brala, věci se takto akorát vyhazují místo aby našly nového majitele. Nebo alespoň více bleších trhů jako v Německu by mohlo být.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šárko, je to fakt skvělá věc. Pro věci, které se zase dostanou do oběhu i prodavající na seznámení se sousedy.

      Delete
  3. Evi, to je můj sen:-) Vilém má však pocit, že u nás nic k prodeji není:-/ Já bych rozprodala celej sklep:-))) papa Nicenka

    ReplyDelete
  4. Bezva napad! A ja asi o neco prisla, stehujete se do Prahy? To by nam tu na Morave bylo smutno!

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.