1.5.16

Na hradě Veveří


Na prvního máje jsme měli společně s půlkou Brna stejný nápad - vyrazit na hrad Veveří, kde byla vystavena replika Svatováclavské koruny. Nás tam ale nalákala výstava kostýmů z pohádek.

Kostýmy byly vystaveny v obrovské místnosti s trámový stropem, který mého muže a jeho kamaráda zaujal více než všechny kostýmy dohromady (i když, kdyby v šatech v popředí byla místo figuríny Bára Sedláčková Seidlová alias Zubejda jistě by si ho ani nevšimli :-).

 Děti nejvíc zaujalo kreslení.



Šaty, které se nám s Jů líbily nejvíc. Klasické princeznovské z drahých látech a pečlivě vypracované. Tak ráda bych si na ně šáhla, hlavně na to řasení na rukávech.


Výstava byla hodně malá, za to vstupné bych sipředstavovala více kostýmů z více pohádek. Děti výstavou spíše proletěly, muži pořád koukali ke stropu, nejvíc jsem z výstavy měla já jako osoba zajímající se o šití (rozhodně více než o pohádky, půlku z nich jsem znala jen podle názvu).

2 comments:

  1. Bára je Seidlová, ne Sedláčková. Koukám, že je dobře, že jsme na Veveří nakonec nezavítali. Vydáme se tam jindy, až nepřijdou davy. :-) Díky za hezkou reportáž! Petra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petro, děkuji za upozornění na chybu. Já si to ještě ověřovala a pak to stejně napíšu blbě.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.