31.3.15

Hyacinty II


Dnes u nás napadlo a zase roztálo skoro pět centimetrů.

Přešitá softshelka


Pro kamarádku. Dlouho slibovaná, dlouho odkládaná.  Jen mám pocit, že je ta vsadka příliš velká, tak přemýšlím, jestli neušít ještě jednu trochu menší. Jak na to tak koukám, tak si jo.

30.3.15

Krabice klubíček a první brambůrka


Samé Merino od Vlnapu. Podařilo se mi sehnat poslední tři klubíčka oranžové. Čepičky duhovky bez ní neuháčkuji a Vlnap ji přestal vyrábět.


Klubíčková brambora a Jáovi nožičky. Dnes byl opět těžko odložitelný.


První brambůrka pro bráchu. Další deja-vu.

28.3.15

Čepičky na jaro


Jedna holčičí. Háčkované už dávno, nafocené dnes. Více jich je na Fleru.

27.3.15

Půl roku

Šest měsíců, deset kilo. Otáčí se na bříško přes obě strany. Párkrát se mu povedlo odlepit bříško od země a dostat se na všechny čtyři. Rád na nás vyplazuje jazýček. Dnes bohužel ne. Viróza, co nás tu všechny už druhý týden trápí sedla i na něj. Aspoň, že nechytl angínu od mě.

26.3.15

Fialová s ohnivou



Čepička z melírované fialové příze, která mi zbyla po upletení Baktusu pro Jů. Inspirovaná bundami a mikinami, které se teď tolik nosí - jednobarevné s výrazným zipem jiné barvy.


Úspěšně jsem se tak zbavila skoro celého zbytku a poslední zbyteček použiji na kousek čtverce pro projekt Upleť čtverec. Nechcete se někdo přidat? 

25.3.15

Moje střevíčky jsou jako ...

.. ze stříbra. Když je mám připadám si jako veliká :-)


Tyhle šaty dostala k Vánocům Jů, ale měla je na sobě tak dvakrát. To je jeden z důvodů, proč nešiji moc ráda pro své děti. Mrzí mě, když ty věci, které mi daly tolik práce, nakonec nenosí nebo si s nimi nehrají.


Naštěstí se šaty zalíbily Jó, i když jsou jí moc dlouhé a špatně se jí v nich chodí.

Trochu jsem pozměnila střih v oblasti výstřihu, sukně je řasená a rukávy původní majitelce sahají akorát k lokni. Jó totiž dostala svoje vlastní šaty - starorůžové s zlatým klínkem, ale nemají ten zlatý detail kolem klínku a tak je nechce nosit.

20.3.15

Skřítkovská čepička


Jáova nová čepička už vyloudila nejeden úsměv u kolemjdoucích. Za inspiraci děkuji Syroovce.


19.3.15

Hyacinty I

Už se pomalu klubou. Oproti loňsku je jich víc. K mé veliké radosti.

18.3.15

Natírání


Na počátku byla rozbitá pokladnička - králíček a spousta slz. Na konci je pokladnička ze staré plechovky od čaje a dvě puntíkaté plechovky na pastelky. Výsledek není dokonalý, ale radost udělal. 


U holek vedou puntíky a srdíčka. 


Od ořezávání všech těch pastelek mám mozol na pravém prostředníčku. Au.


16.3.15

Co se vleze do nosítka


Ten největší plyšový medvěd, jakého máme. Ještě před dvěma lety se ho Jó neskutečně bála, stejně jako všech plyšových hraček. Kamkoliv jsme přišly, jsem je musela uklízet z dohledu.

Nosítko je na prodej a má i svého bráchu. Obojí najdete na Fleru.

15.3.15

Zeštíhlující čepeček č.2


Téměř přesně podle návodu (nahozeno 80 ok, jehlice č. 6, Big merino od Dropsu), jen jsem se v závěru nějak ztratila v počítání řad.

Dotolka plyšákováááá


Jó byla dnes na maškarním za Doktorku Plyšákovou.  Sukně a legíny z vlastních zdrojů, tričko z mimibazaru, čelenku s kytičkou vyráběla Jů. Na mě zbylo šití pláště a pletení copánků.


Látka jak jinak než ze zásob. Nezbyl jí ani kousíček.  Ještě tam mám jednu na plášť pro Jů. Ta chtěla jít za rytíře, ale nakonec ji sklátila horečka a tak zůstala s brekem a se mnou doma.

Francouzské copánky vydržely i ten nejdivočejší tanec.

12.3.15

Pokojovky

Moc rostlin doma nemáme. Dnes jsem v zahradnictví narazila na tato "štěstíčka" a vzpomněla si na květináče, které mi loni holky vyrobily ke svátku matek. Štěstíčka do květináčů od mých štěstíček. To abych ve chvílích krize nezapomínala, čím pro mě ty moje děti jsou především.

Zvonky si vybrala Jó. Venku je na ně ještě moc velká zima, tak snad chvíli přežijí na parapetu ve společnosti zajíčků z nového obchodu Tiger. Je tak těžké odtamtud odejít s prázdnou, zvlášť když má člověk sebou tři děti ( a sám taky tak trochu jedním je). Můj muž by ten problém neměl.

10.3.15

Čtverce kam se podíváš


Nařezané jednobarevné čtverce na deku na chalupu. Trochu jsem to přehnala s množstvím a mám jich o 15 víc než je potřeba, ale aspoň bude z čeho vybírat.

Háčkované čtverce pro Afriku. Zatím jich je pět. Říkala jsem si, že každý den zvládnu jeden. Jenže někdy jsou dny, kdy nezvládám skoro nic. Tento týden jsem na děti opět sama, všechny prarodiče sklátila postupně chřipka. Jáíkem vynucené vstávání v 6 mě ničí. tak se ještě víc než obvykle upínám se k víkendu, kdy se mohu aspoň trochu déle vyspat.

6.3.15

Upleť čtverec


Já tedy jeden uháčkovala a doufám, že nebude poslední. Zbytků mám dost. Více zde.

5.3.15

Pro skřítku


Jedno skřítkovská čapka jako dárek za zapůjčení tohoto krásného šátku. Náš Já má taky takovou jen hnědou. Inspirace u Syroovky a návod, na podobnou tady.

4.3.15

Všechny sešívané čtverce

Všech 24 čtverců mám sešitých. Bylo k tomu potřeba 312 barevných a 288 režných čtverečků. Rozřezáním nenošených lněných kalhot vzniklo 28 bílých čtverců. Škoda jen, že ne o jeden nebo rovnou o pět víc, tolik je jich na originální dece. 



Jó po dlouhé době na zádech v šátku. Vytřeli jsme spolu podlahu v obýváku, rozebírali volbu životního partnera a výběr jmen pro jejich děti :-) Vůbec se jí nechtělo dolů.

3.3.15

Hotová vestička


Duhová vestička je hotová. Všechny konce jsou zapošité. Knoflíky na ramenou jsou každý jiný, také ze zásobárny.

Rok 2015 je pro mě rokem dokončování starých projektů a zpracovávání klubíček, látek a jiných materiálů, které už mám doma.

Pět měsíců

Pět měsíců. Den po výročí se poprvé zcela sám otočil na bříško. Zkouší různé zvuky. Umí "rrrrrrrrrrrr" . Nadšeně se chechtá, když s ním sestřičky dělají různé blbiny, u kterých mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě.

2.3.15

Jarní prázdniny v Praze IV

 Čtvrtek. Svačinka před Veletržním palácem a následné tvoření.

Oběd tamtéž.
Štryk and chic. Obchůdek s krásnými klubíčky, kde jsme udělali menší ostudu.

Prolízky na Letné. Jů se naučila ručkovat.

Cesta přes Letnou domů. Holky krásně šlapaly.

Doma jsme padla vysílením na postel. Látky od Mráze (každá z holek si vybrala jednu a jedna je na nosítka). Johan od Pondělí. Toho četl večer muž holkám před spaním.

1.3.15

Jarní prázdniny v Praze III


Není to tak dávno, co jsem nedaleko odtud bydlela. Nikdy mi ta pouliční šeď a davy lidí nevadily. Teď už si bydlení v centru města nedovedu představit. I když kdoví, co na nás život chystá.


Duhová vestička je skoro hotová. Stačí už jen (chacha) zapošít všechny konce a přišít knoflíky.

Ačkoliv jsme byli ve dvou obchodech s krásnými přízemi, držela jsem se a nekoupila ani jedno klubíčko. V banánové krabici na mě čekají téměř dvě kila 100% vlny. Dovezl si je švagr z Islandu a já se mu z té tenčí Alafosslopi chystám uplést pruhovaný svetr. Mám tři klubíčka bílé, tři světle šedé a tři temně šedé. To samo o sobě by na svetr pro pořádného chlapa nestačilo, ale našla jsem ve svých zásobách ještě dvě klubka tenčí směsové příze temně šedé barvy. Ta přijde na lemy a límec. Zbytek svetru bude pruhovaný, to je jasné. Jen pořád nevím jak široké a pravidelné ty pruhy mám uplést. Co myslíte?