1.11.15

Třináct měsíců

Třináct měsíců. Myslela jsem si, že touto dobou začne chodit, ale stále stojí na špičkách a obchází nábytek. Vyleze i sleze bezpečně celé schodiště. Rád dělá lumpárny. Rád leze na krabici s legem, s oblibou ji celou vysype. Vůbec je ve věku, kdy děti rády kramují. Uklízet cokoliv, co je v jeho dosahu je sysifovská práce.

Umí zvyky nebo znaky několika zvířátek. Jako první se naučil psa "a-a", což později nahradil velmi hlasitým "chro-chr"o a dnes poprvé přešel zpátky k "haf". Kromě toho umí rybu, hrocha, lva/tygra, gorilu, ježka, ovečku/kravičku, veverku. Taky "ham" a "pá" jako pálí. na !máma! si budu muset počkat. Rád mává na rozloučenou (stačí říct, jdeme se rozloučit), dává pusinku a dělá berany, berany, duc. Tancuje na hudbu. Dnes začla doplňovat "hop" v písničce Skákal pes přes oves.

Když má náladu spolupracovat, tak se vyčůrá do nočníku (ale nesedí na něm), ale většinou se kroutí a snažit se nechce.

4 comments:

  1. Krásnej chlapeček! Užívejte!

    ReplyDelete
  2. Ten má tak krásně veselé oči...

    ReplyDelete
  3. To by mě zajímalo jak dělá toho ježka :-), náš benjamínek podobného věku dělá králíka usilovným krčením nosu a vydrží tak dlouho, dokud se s dědou neoblečou a nejdou se do té králíkárny podívat. A pusu dává s vyplazeným jazykem :-), jsou to prostě zlatíčka, že?
    MP

    ReplyDelete
  4. MP, náš ježek píchá prstíkem do bříška.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.