18.9.15

Poslední vlňáčky


Z posledních zbytků klubíček jehněčí příze Timmy jsem upletla longiesky na tuhle zimu. Jsou dost široké i dost dlouhé, takže by z nich Jáík do jara neměl ani vytloustnout ani vyrůst.

3 comments:

  1. Evo, měla byste tip na návod ve větší velikosti 80/86 a dál? Minulou zimu jsem se inspirovala a pletla overal a vlňáky pro prtě, ale teď bych potřebovala větší a v úpravě návodu nejsem vůbec zběhlá. Díky a hezký víkend.

    ReplyDelete
  2. Katalin, vlňáčky pletu stále podle jednoho návodu a ze stejné příze na stejných jehlicích, takže pak líp odhadnu velikost. Na novoška jsem nahazovala 76 ok, na další velikost 84 ok, tentokrát to bylo 96 ok (ale Jáík je fakt veliký a hodně baculatý). Zkrátila jsem oba patenty, přiměřeně jsem prodloužila zadečkovou část, krácené řady dělala od oka, délku nožiček jsem zkoušela během pletení přímo na Jáíkovi. Přidala jsem v horním lemu dírky na provlečení šňůrky, aby se daly vlňáčky stáhnout a držely i při lezení a chození. Dírku nožičkami doporučuji sešít tzv. "kitchener stitch". Je to elegantnější, jen je potřeba oka neuzavírat, ale nechat "živá".

    Pletení zdar. :-)

    ReplyDelete
  3. Děkuju, vyzkouším :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.