14.11.14

Gradace


Ihned po dopletení zeleného svetru jsem si objednala nová klubíčka. Malý Já už pomalu vyrůstá z "vlněných trenclí", jak doma říkáme vlňáčkům a potřebuje nové. Nejlépe dvoje nebo troje, abychom tento nejvytíženější kousek garderóby mohli častěji střídat, lanolínovat a prát.

Objednala jsem tři tmavomodrá a tři světlá klubíčka jehněčí příze Timmy a přemotala je do čtyř klubek. Příze je hodně tenká (50 g odpovídá 375 m), je nutné ji plést dvojitě nebo trojitě a toho lze využít k zajímavým přechodům. Škoda, že nemá tak krásné barvy jako třeba merino od Purl Soho, ale pro kluka mi to až tak nevadí.

4 comments:

  1. Krásná vlna...můžete mi prosím říct spotřebu na jedny vlňáčky? Čekám třeťátko, tak bych si objednala a mu pořídila nové. Pletla jsem z ovčí vlny (ta mi přijde, že trochu kousala), teď mám merino bez SW (ty zatím nemám vyzkoušené, jestli budou držet)..tak bych zkusila tuto vlnu :-)
    Děkuji, Jarka

    ReplyDelete
  2. Jarko, gratuluji ke třeťátku. Ona tahle vlna taky maličko kouše, ale po vyprání to téměř zmizí. Taky už párkrát protekly, ale byla to moje chyba - příliš tenká plínka v kombinaci s tlakem (v šátku, nebo jsem ho přes plínku držela). Ale i přes to jsem s nimi velmi spokojená.

    Spotřeba na jedny vlňáčky pletené přesně podle návodu od Pickles trojitou jehněčí vlnou na jehlicích číslo 3,5 je 80 g.

    Také jsem si koupila merino bez SW a i to mě maličko kouše a jsem na něj moc zvědavá.

    Pletení zdar.

    ReplyDelete
  3. Moc děkuji za info...objednám a uvidím..občasné protečení resp. provlhnutí se mi "podařilo" i u vlňáčků z ovčí vlny..
    Krásný den Jarka

    ReplyDelete
  4. Evo, měli i jiné barvičky mrkni sem http://www.pleteni.cz/rucni_60_timmy.html, ale už nemají. Psala jsem ji, zda budou mít i ostatní barvičky, ale odpověděli mi, že je to doprodej. Takže pouze ty co jsou v e-shopu. Vlnu Timmy již nebudou vyrábět neb nemají prý z čeho. Není dodavatel materiálu. Já ji koupila těm mím andílkům na svetříky a snad je stihnu k těmto Vánocům uplésst.
    Měj se Tereza

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.