25.9.14

Pomazánka z červené čočky


Pomazánky u nás moc nejedou, ani dětem ani dospělým. Často však vařím polévku z téměř stejných surovin jaké jsou v Bioabecedáři uvedeny u receptu na pomazánku resp. kaši. Ona je to v mém podání stejně taková polévka kašovité konzistence. Stačí do vroucí vody nasypat trochu červené čočky a hodně mrkve pokrájené na větší kousky a uvařit do měkka. Pak rozmixovat a podávat s chlebíky opečenými na olivovém oleji. Věřím, že podle postupu u Hančina receptu a po přidání pár dalších surovin, by měla polévka lahodnější chuť, ale strávila bych vařením více času než vaření věnovat chci.

Rodinná statistika: Jó tahle polívečka moc chutná, stejně jako mně. Muž ji sní, Jů spíš jen z donucení.

1 comment:

  1. Super nápad, já dělávám občas tu pomazánku a kupodivu chutná i muži:-) Polévku musím zkusit.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.