23.5.14

262/365

Měla to být velká radost, ale jsem spíš zklamaná.

U Ganelly mají v květnu slevovou akci na příze od firmy Drops. Ač má klubek spoustu, nutně jsem potřebovala silnější 100% merino na svetříky pro holky. Objednala jsem, zásilka velmi rychle dorazila, příze je heboučká, plete se z ní krásně, úplně prsty při pletení hladí. Ale zarazilo mne, jak moc se liší barva reálných klubíček od barvy klubíček na monitoru. Muž tvrdí, že je to tím, že máme podsvícený monitor. Z tmavosti džínově modré mám i radost, tahle se bude Jó líbit, ale hodně mě mrzí ta šedá, čekala jsem světlou, jemnou, tahle je sice krásná, ale taková středně šedá. Fuchsiová je nádherná, ale až později mi došlo, že Jů poslední dobou tíhne ke světle fialové, šeříkové jako je spíš ametyst.

Těšila jsem se, že budu zimní svetříky plést na dovolené v Chorvatsku, ale možná nebude z organizačních důvodů ani ta.

Konec stěžování si. Slevová akce trvá do konce května :-)

4 comments:

  1. Momentálně řeším u jedné dropsácké příze stejný problém. Objednávám u Zapleteno. Taky mě oslovila jarní sleva - objednala jsem mého favorita Karismu a k tomu Alasku, která měla být původně v takové krásné vřesové barvě, ale došla divná špinavě fialová. Takový odstín jsem ještě nikdy neviděla....to se někdy stává. Tady ty tvoje barvičky vypadají moc pěkně. :-)

    ReplyDelete
  2. Ale barvy jsou to krásné. A jak ladí ke kytici. :o)
    Taky bych chtěla objednat a nechat si uplést. Poradíte mi prosím, kolik asi klubek bude potřeba pro A-čkový světřík s dlouhým rukávem na dítě velikosti Jó? (Dcera bude mít v říjnu 3 roky.) Díky, Lucie.

    ReplyDelete
  3. S barevností klubek od firmy Drops mám podobnou zkušenost, občas nemile zaskočena, co že jsem si to vlastně objednala...rozhodně škoda, když má člověk v hlavě jasnou barevnou představu - případně ji jasnou mají děti:-)

    ReplyDelete
  4. To jsem ráda, že nejsem sama. Nechce se mi věřit, že je to jen monitorem. Příště se asi vyplatí koukat na fotky na ravelry. Už jsem si objednala znovu, ony obě barvy jsou moc pěkné, užiju je, jen to zklamání bylo veliké.

    Lucie, mně se ta spotřeba tak těžko odhaduje. Já vždy beru pro jistotu o dost víc. Myslím, že by mělo stačit 6 klubíček. Aspoň podle údajů na ravelry je to i s rezervou na případnou čepičku.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.