26.1.14

145/365

Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem z Bioabecedáře. Schválně koukněte na fotku v odkazu. Moc tomu mému nepodobá, co? Pekla jsem v malé dortové formě (průměr 22 cm), skoro hodinu na 180 °C. Asi jsem udělala něco špatně, ale koláč po vyndání z trouby trochu klesl. Místo tvarohu jsem dala ricottu, kterou muž náhodou koupil, jako ovoce jsme použila mražené borůvky, sladila jsem kombinací agáve a rýžového sirupu. Místo citronové šťávy jsem dala trochu pomerančového džusu (vaření á la Babica, no jo, no). Možná to bude ta chyba.

Koláč byl vláčný, možná trochu nezvykle málo sladký, ale to mi nevadilo. Spíš mě překvapila ta chuť ricotty a málo mouky v těstě. Péct znovu ho nebudu, nějak nám to nesedlo.

Rodinná statistika: snědli jsme s mužem na půl, Jů z čerstvě upečeného koláče ujedla kousek kůrky (viz fotka), Jó jsem ani nenabízela

1 comment:

  1. ahoj,

    myslim, ze prisadami to nebude, asi v tom bude finta nechat kolac chladnut chvilu v trube (s pootvorenymi dvierkami) a az potom vytiahnut. a mozno staci aj kratsie piect. tak sa to robi s cheescakom a toto sa mi zda dost podobne. rozmyslam, ze ho vyskusam aj ja.
    fandim tvojmu napadu davat sem recepty, co vyskusas.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.