19.1.14

138/365

Druhý pokus o kváskový chléb. První jsem nestačila vyfotit, byl to klasický český podle Cuketky. Tenhle je celozrnný žitný chleba pro všechny, na fotce čerstvě nahňácaný do formy. Už je i upečený, ale ochutnávat budeme až ráno po důkladném vychladnutí. Jsme napnutá jako guma od trenek, jaký bude a taky, jestli ta lžíce kvásku, kterou jsem si schovala do ledničky přežije do dalšího pečení.

K pečení kváskového mě nakopla Vevka. Díky za to.

1 comment:

  1. Evo nezkoušela jste péct kváskový chleba v pekárně. V jednom příspěvku jste psala, že ji máte. Pokud budete chtít tak u mě na blogu je recept. Sice nemá křupavou kůrku jako z trouby, ale je výborný. A časově nenáročný. 5 min na výrobu kvásku, a pak dalších 10 - 15 min. na přípravu surovin a jejich vložení do pekárny. Jediná komplikace je, že kvásek musí cca 8 hodin kynout. Ale výsledek stojí za to.
    Tereza

    ReplyDelete