1.7.13

Knedlíky podle Klárky

Rychlé, nadýchané a  výborné to jsou tvarohové knedlíky s jahodovým přelivem. Recept zde. Jů chutnaly i bez jahod jen s opraženou strouhankou, cukrem a máslem.

Jen ty jahody, Neumím je koupit. Minule byly bez chuti, tentokrát jich bylo půl vaničky nahnilých. Nemůžu zapomenout na chuť domácích jedné kamarádky. Asi si je budeme muset začít pěstovat, ale to až příští rok. Letos je zahrada nepřístupná kvůli rostoucímu trávníku. Trvalo 10 dní než se objevila první stébla. Jsem zvědavá, jak dlouho bude trvat než po něm budou moct holky pobíhat. Měsíc?


Kytička natrhaná u babiček v truhlících a na záhoncích ve váze od Františka Víznera. Nám už se to v truhlících konečně taky zelená, růžoví a fialoví.

2 comments:

  1. Pěkný pohled na rodinu, když jim uvařené jídlo chutná, že? Knedlíky s rozvarem navrch jsou nejlepší, nechápu, když se s nimi někdo motá a dává ovoce dovnitř... :-) Jinak s nákupem jahod mám stejnou zkušenost. Včera jsem kupovala vaničku na zmrzlinu a taky jsem půlku vyhodila, ač jsem se snažila je pořádně prohlídnout. Jenže navrchu dobrý, vespod nahnilý... Nad domácí, čerstvě otrhaný, holt není.

    ReplyDelete
  2. ahoj, jahody nabízím, tchýně má obvykle přebytky, tak dám vědět, až budou...:)papa ther

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.