7.12.12

Návod na spirálový čtvereček

Byla jsem požádána, abych přeložila návod na vtipný spirálový čtvereček. Uháčkovat první čtvereček dá docela zabrat, člověku se tam pořád motají nitě ze čtyř klubíček. Doufám, že jsem návod přeložila bez chyb. Pokud ano, tak mu stačí slepě věřit a on z toho ten čtvereček nakonec vyleze, i když to ze začátku vypadá všelijak. Originální návod je zde.

Použité zkratky: PO – pevné oko, ŘO – řetízkové oka, KS – krátký sloupek, PS - polosloupek, půlsloupek, DS – dlouhý sloupek

Barvy A, B, C, D jsou používány každou řadu ve stejném pořadí.

Začínáme  háčkovat na stahovatelnou smyčku. Návod je třeba zde.

1. řada: Začínáme barvou A. Uháčkujeme * [1ŘO, 1KS, 1PS, 2DS] do smyčky, vytáhneme háček z očka, začneme znova od začátku tj.od * postupně dalšími barvami B, C a D.

2. řada: Pokračujeme barvou A. * [2DS do následujícího KS, 1 DS do následujícího DS, 2DS do následujícího DS, 1 2DS do následujícího DS], opakujeme od * barvami B, C a D.

3. řada:  Pokračujeme barvou A.  * [2 ŘO, 1 DS do následujícího DS, přeskočíme 1DS, 2DS do každého ze dvou do následujících DS, přeskočíme 1DS, 1DS), opakujeme od * barvami B, C a D.

4. řada:  Pokračujeme barvou A. *{do dírky tvořené dvěma řetízkovými oky uháčkujeme toto: (2DS, 2ŘO, 2DS), 3x opakujeme následující hranatou závorku [přeskočíme 1DS, 1ŘO, 2DS do následujícího DS] }, opakujeme od * barvami B, C a D.

5. řada: Pokračujeme barvou A. * {1ŘO, do dírky tvořené dvěma řetízkovými oky uháčkujeme toto: (3DS, 2ŘO, 3DS), přeskočíme 2DS, 1ŘO, 2DS do dírky tvořené jedním řetízkovým okem, přeskočíme 2DS, 1ŘO, PS & do dírky tvořené jedním řetízkovým okem, přeskočíme 2DS, 1ŘO, KS & PO do dírky tvořené jedním řetízkovým okem opakujeme od * barvami B, C a D.

No comments:

Post a Comment

Děkuji za Vaše slova.