23.8.11

Propadla jsem své staré vášni

Už v tom zase lítám. Ve svých gymnaziálních letech jsem strávila hodiny batikováním starých triček a laboratorních kalhot po babičce. Dnes jsem barvila vlnu na vlňáčky pro miminko. Barvila jsem 100% merino vlnu. K barvení jsem použila potravinářské barvy, které mi zbyly z výroby Justýnčina narozeninového dortu, a barvy na vajíčka, které mi tu ležely už 7 let nevyužité. Chtěla jsem docílit velmi jemného zabarvení s velkým podílem původní barvy (inspirací mi byly tyhle fotky), ale kapku jsem to přehnala jak s množstvím barvy, tak s jejich sytostí.

Více informací příště. Jdu spát a nemůžu se dočkat až ta přadena uschnou a já se budu moct pustit do pletení (nejdřív ale musím ještě doháčkovat jednu čepičku pro miminko).

2 comments:

  1. Evule,

    ohromne sa mi pacia tieto farbenia potravinarskymi farbami - mozem sa opytat, ktore to su? Neposkodi sa vlna, ked sa namaca do horucej vody? A hlavne - nebude pustat pri prani?.-)
    Uz sa neviem dockat, ked sa do toho pustim.-)
    Pekny vikend,
    katarina

    ReplyDelete
  2. Katarino,

    použila jsem nějaké úplně obyčejné barvy z drogerie. dají se použít i barvy na vajíčka.

    Vlně nevadí horká voda, ale vadí jí náhlé změny teplot. Takže máchat o stejné teplotě z jaké jsem vlnu právě vytáhla.

    BOhužel to pouští a to tak, že hodně. Asi jsem málo máchala (zdálo se mi, že to nepouští). Někde jsem četla, že je potřeba máchat v teplé vodě - ono se to líp vymáchá.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.