30.12.14

PF 2015


Společnou plavbu rokem 2015 vám přeji.

29.12.14

Trenýrky

Zásobě látek se maličko (ale fakt jen maličko) odlehčilo vánočním dárkem pro muže. Jednak jsou to látky lehoučké, košiloviny a jedna na patchwork, druhak je ta zásoba obrovitánská. Ještě je pár podobných.

Na střih jsem rozpárala jedny oblíbené, které už dosluhovaly.

28.12.14

Kulich k bundě

Pletený kulich k nové zimní bundě. Upleten za večer z kousavé 100% vlny z Marlen. Druhý večer byl opatřen neonově růžovou bambulí a flísovou podšívkou, aby nekousal a neprofoukl.

Obě klubíčka jsem měla doma hodně dlouho, původně z nich mělo být něco jiného a já už dávno zapomněla, co. Takových klubíček mám doma víc a mým cílem pro příští rok je se, co nejvíc klubíček zbavit a nekupovat další. Stejně tak s látkami. Tam jsem už taky začala, ale o tom zítra.

Letošní tradiční fotka



26.12.14

Barety v akci




 Barety měly úspěch. Hlavně Jů se ten její fialový líbí a ráda ho nosí. Šedý se knoflíky v barvách duhy rozzářil.

22.12.14

K baretům

Fialový Baktus pro Jů, duhovo-šedý pro Jó. Snad se jim budou líbit a snad ten duhový stihnu dokončit. Moc času už není a jsem kousek za půlkou.

18.12.14

16.12.14

Duhové sovičky

Náš malý Já do svetříku pomalu dorůstá. Do podzimu mu nevydrží. Naštěstí mi zbylo dost šedých a modrých klubíček na nějaký pruhovaný raglánový pulóvr na příští podzim a zimu.

14.12.14

Tradiční předvánoční focení pro babičky

V bílém na bílém. Tohle není ta fotka, co bude pod stromečkem.

Z let minulých:
 2009

 2010

 2011

2012

2013

21/31

Lednička. Už to bylo potřeba.

8 a 18/31

Cestovní lahve a plastové kuchyňské krabičky.

9.12.14

Záplaty



Na prošoupaná kolínka po předchozím majiteli.

7.12.14

Sovičkové barety



Přes den pletu ve volných chviličkách kamašky pro Já a háčkuji na objednávku, po nocích pletu holkám barety a šátky. Barety čekají na knoflíky. Na šedý přijdou duhové, na fialový bílé.


Inspirace na duhový zde. Který se vám víc líbí? Fialový se sovičkami hned nad lemem nebo šedý se sovičkami, které vyniknou při pohledu shora?

Duhová ušanka

 Háčkovaná na přání paní, která má ode mne podzimní duhovku. Podšitá silným chlupatým flísem, aby hřála i v krutých mrazech.






5.12.14

Domečky


Domečky z keramiky čekají na přibití hřebíčků. Holky chodily na keramiku celý loňský rok a tohle je pro mne ten nejhezčí výrobek.

12/31




Oblečení na ramínkách. 

Naše oblečení máme probrané již několikrát, tak jsem srovnala holčičí skříň - princeznovské šaty pěkně k sobě.

Cedulky na dveře malovala Jů jednou po ránu. Na naši ložnici nalepila obrázek své postýlky, na svůj pokojíček obrázek skříně. 

2.12.14

Nosítka s puntíky


Leží mi tu ušitá už snad dva týdny. Dnes jsem je chtěla vyfotit, ale než se se rozhoupala, přemluvila modelky, uspala mimino na zádech, tak bylo po světle.

9/31

Nestíhám, nestačím. Uklízet každodenní chaos v domě, natož úkoly navíc. Tento byl snadný. Noční stolek mám z dětské postýlky.