31.5.13

Třetí pyramida

 Čtyři nová peruánská nosítka a jedno ryze holčičí kytičkovou aplikací a kytičkovou vnitřní stranou. To kytičkové je můj momentální favorit. Hned jsem se dnes dala do šití stejného v jiné barevné kombinaci. K tomu šiji ještě jedno se sovičkou a v plánu mám i dvě s autíčkem. jen ty aplikace se šijí hodně dlouho.

30.5.13

Zapomenutá fotka

Naše botky včera dopoledne.

Berlínská cukřenka

 Odpolední kávička v novém retro hrnečku, který jsem dostala od švíci k narozeninám spolu s jeho zeleným bráchou, a nová cukřenka z bazaru.

Jiná kávička s toutéž cukřenkou.


A ještě jedna.

Uvnitř cukřenky je voňavý třtinový cukr. Chodím ho ujídat jen tak. Voněl mi i při focení. Díky Kláře za tip.


Nakonec fotka lisu na cukrovou třtinu na maličké farmičce a občerstvovací stanici na jednom z našich treků po Peru. Ten den mi bylo po téměř probdělé noci a prozvraceném ránu mizerně. Sotva jsem sestoupila 400 výškových metrů dolů k řece a pak se táhla jako sopel dalších 1500 metrů nahoru do kopce. Počítala jsem kroky a víc než deset jsem jich v kuse nedala. Chudák můj muž, který trpěl tím, že na mě musí čekat místo, aby šel s ostatními. Na tomhle místě jsem "posnídala" Coca-colu a pomeranč utržený ze stromu a vycucala kousek třtiny (či jak se tomu říká). Zvláštní je, že tenhle jídelníček (kola a pomeranče) se mě pak držel první tři měsíce v obou těhotenstvích. Tuňáka z konzervy, ze kterého mi tehdy bylo tak zle, nejím doteď.

28.5.13

Pachatel se vrací na místo činu

Byla to reklama v časopise, která mě včera nakopla, abych při cestě do města sbalila i dlouho schovávanou duhovou šálu, nůžky a čalounickou jehlu. Nitě na sešití jsem měla přivázané na správných místech, pro každý barevný pruh jednu v té stejné barvě. Stačilo ji jen navléknout a šít. 

Duha se dožila druhého dne. Jsem moc zvědavá, jak dlouho vydrží.  Připomínám, že jsou tam ještě tři stejně velké oblouky, které čekají na zkrášlení. Změřila jsem je, obvod je 12 cm, délka 210 cm. 


 Jó dnes po ránu.


Nejsem jediná, kdo to na Čáře trochu zkulturňuje. Na stromech tam visí origami ptáčci.

27.5.13

Duha v centru

Nechápu, proč instalaci téhle pouliční pletky celou zimu odkládala, když jsem ji nakonec zvládla přišít za bílého dne s holkama po boku. Byly to trochu nervy, ale stálo to za to. Zítra snad zvládnu nafotit lepší fotky, tahle je jen z mobilu.
Ještě jsou tam další tři takové oblouky, nepřidáte se někdo? :-)

26.5.13

Druhá pyramida


Druhá pyramida nosítek pro panenky. Přibylo jedno dřevěné, čtyři ptačí a první z peruánských.

 

11/52

 Jů vrtící se při focení nosítka. Krásné nové šatičky jí ušila moje maminka.























Jó taktéž při focení nosítka.

25.5.13

Selské brambory

Naše dnešní večeře.  Inspirace jako vždy na Kohoutím vršku, recept zde. Jednoduché, levné, rychle připravené, jen to čekání na upečení bylo pro ty moje dva hladové krky trochu delší.

Pro holky bez smetany, pro nás s mužem se smetanou. Chutnalo mi to víc bez ní. Příště snad budeme mít doma česnek, český z trhu. V Bille sice mají 3 druhy, dva z Číny a jeden ze Španělska. Děkuji nechci.

První letošní grilování


Proběhlo už v pondělí večer. Muž si hrdě posunul gril blíž k "bobku" a ogriloval špízy od svojí maminky.


Holky ho hladově pozorovaly oknem z jídelny. Na masíčku ji pochutnala i Jó, která se mu jinak vyhýbá. Děkujeme, babičko.

23.5.13

Pyramida

Nově našitá nosítka.Tři riflová se zvířátkem, pět kytkovaných, jedno dřevěné. Z toho mám největší radost a hned jdu ušít ještě jednu kopii.
 Jó předvádí "dřevěné" nosítko ušité z nádherné ikeácké látky.

22.5.13

Řidička

Zahradníci nám navážejí na zahradu novou hlínu.Jen kdyby teď v noci nepršelo. Práce se zase zdrží o den či dva.

20.5.13

10/52

Jó u zahradníků v autě. Strávily jsme tam příjemnou půlhodinku. 

Jů v nové čepičce.

19.5.13

Na prodej ze zásob

Včera jsem přebrala látky i klubíčka a pár jsem se jich rozhodla poslat dál. Většinou klučicí barvy nebo neutrální barvy.

Příze Valašská horalka, 75% akryl, 25% vlna, 4 klubíčka po 100g, cena 100 Kč včetně pošty.


 Stužková příze od italské firmy Exclusive, 85% bavlna, 15% polyamid. Vhodná na letní svetřík pro kluka. 3 klubíčka po 100g, 100 Kč včetně pošty. REZERVACE

Melírovaná příze od italské firmy Exclusive, 70% vlna, 30% akryl, 5 klubíček, kus pleteniny, celkem 450 g, cena 120 Kč včetně pošty. REZERVACE

 Krásná látka. Asi 100% vlna, něco jako tvíd, tmavě hnědá se světle hnědou, občas rezavo oranžové nopky,  celkový odstín je teplý, tenká, vhodná na podzimní kabátky, zimní sukně, kalhoty, šíře 150 cm, délka 260 cm, cena 300 Kč včetně pošty. REZERVACE

 Lehká bavlněná látka, trochu jako krep, zelenošedé barvy (barva na fotce moc neodpovídá), vhodná na nabírané sukně, harémové kalhoty, letní šaty, šíře 150 cm , délka 190 cm, cena 150 Kč včetně pošty.

 Lněná látka kupovaná u Mráze..Na letní kalhoty, sukně, historické kostýmy (třeba na Stříbření). Šíře 150 cm, délka 150 cm, cena 120 Kč včetně pošty. REZERVACE

Pokud se Vám nějaké látka či klubíčka líbí, stačí napsat na můj email (evulekotule (zavináč) seznam.cz). Když si vezmete více kousků, bude cena o něco nižší.

18.5.13

Duhové polstáře

PŘED
PO
Moji rodiče dnes pohlídali obě holky a tak jsme měli čas na práci. Muž s tchánem budovali na zahradě, já se pustila do dlouho odkládaného třídění látek a klubíček. Mám jich požehnaně. Už je taky hromadím přes 15 let.


Duha z nahromaděných jednobarevných látek.


 Pohovku zdobí nové polštáře podle Bellet. Měly být už v dubnu.

A takhle na ně koukám při cvičení. Už mám za sebou 30 day shred a pokračuji v Ripped. Kila ani centimetry mi moc neubývají, ono při tom, kolik toho sním to ani nejde, ale pevnější jsem nejen pase. Cítím se ve svém těle o moc lépe.

17.5.13

Nová nosítka

Dokopala jsem se dokončit dlouho rozešitá nosítka na panenky. Jednoduchá riflová s aplikací zvířátka vystřiženého z látky. Už mám nastříháno na další várku kytkovaných. 
Holky byly ochotné se nechat s nimi rychle vyfotit. Jó zapózovala dokonce ze všech stran, takže je vidět, že popruhy je nutno křížit, aby nepadaly z ramen.






 


Buřtopeky

Opékání špekáčků minulý pátek na chalupě.

16.5.13

Dárky ze Španěl

Krásná kachlička a dvě japonské látky od Kokka fabris. Z látek, které jsou ze silnější a pevnější  bavlny, budou kloboučky pro holky. Jen se asi poperou o ten kočičí. Dneska se rvaly už o tu látku.

14.5.13

My tři holky IX

Spící na chalupě.