29.2.12

24/365

Jolanka dostala novou dřevěnou knížku.

28.2.12

23/365

Naše předčasné jaro v květináči. Den tráví na terase, noc s námi v ložnici.

27.2.12

Duhová posedlost II

Začalo to čistě duhovými čepičkami. A pokračovalo to následovně.
Nejdřív vznikla duha ve dne. Pak duha v noci. A nakonec duha v mlze.


Která varianta duhy se Vám nejvíc líbí? U mě vede "duha ve dne".

22/365

Tradiční pudink na lavičce před obchodem. V létě jsme si takhle pochutnávali na zmrzlince.

26.2.12

21/365



Konečně jsem se odhodlala vyměnit vánoční výzdobu na oknech v obývacím prostoru za jarní/velikonoční. Stálo mě to hodně nervů, protože Justýnce trvalo jen pár vteřin než vyházela do prostoru všechna vajíčka (naštěstí jen látková a plastová).


Na hlavě nemá obvaz, ale novou čelenku, která jako obvaz vypadá, což nebylo záměrné. Inspiraci jsem našla na úžasném blogu, který jsem teprve nedávno objevila. Takže teď tam pravidelně áchám na průzračností fotek, jednoduchostí a barevností interiéru a šmrcem, který mají výrobky paní Markéty Baletkové.

25.2.12

20/365

Joluška u tatínka.

23.2.12

18/365

Justýnka říká:"Krťátko zvrací do kelímku. Zvrac, zvrac."

17/365

Princezna mi pomáhá s páráním, které jsem předchozí večer už nestačila dokončit.

21.2.12

16/365

Další klubíčka. Tentokrát to je nepovedený nosící svetr. Byl příliš velký, tak ho celý pářu a pletu znova. Rukávy už mám i znova upletené, ale přijdou mi až moc úzké. Dnes je na řadě párání těla.

20.2.12

15/365

Posedlost háčkováním se mě stále drží. Ty dvě malé potvůrky mi denně tak pětkrát vysypou a přehrabou košík s klubíčky.

19.2.12

14/365

Na čtyřech. A umí to i líp. K tomu se dnes začala plazit.

18.2.12

13/365

Dnes jsem si na focení vzpomněla až když se stmívalo a bylo jasné, že bez blesku nebo stativu bude fotka rozmazaná. Tak jsem ji rozmazala záměrně. Jsou to vánoční baňky v míse.

17.2.12

12/365

Tak už i Jolanka má svoji háčkovanou čepičku. Nový šátek je Hoppediz Wien.

16.2.12

Princeznovské šaty

Dneska byla Justýnka za princeznu na maškarním bále. Barvu šatů si v pondělí vybrala sama - žlutou, což mě velmi mile překvapilo. V Karsu na Josefské jsem se zeptala prodavačky, jestli nemá nějakou žlutou látku na princeznovské čaty. Doporučila mi taft nebo brokát. Vybrala jsme si viskózový brokát s vytkávanými velkými květinami (asi 130 Kč*m), krásně lesklý, taková princeznovská látka. Jednobarevný taft by byl podle mě příliš nudný, chtěl by nějaké další zdobení, na které jsem neměla čas. Pod sukní je spodnička z dvojitého světle žlutého tylu. Podšívka je z tenkého popelínu, který jsem měla doma. Střih je z Burdy 6/2010. Jen jsem prodloužila sukni, aby sahala až skoro na zem a přidala tyl.

Korunka je možná zbytečně vysoká, protože se nevlezla na většinu fotek :-) Je ze zlatého úpletu (opět z Karsu asi 300Kč/m) podloženýho výztuhou od Definitiv, ale bohužel nevím, kterou. Určitě nějakou hodně silnou. Drží zatím pěkně.

Justýnka je ze šatů nadšená, což mě těší. Takže se možná překonám a ušiju jí ještě jednu variantu tohoto střihu z nějaké obyčejnější látky, aby měla v létě, co nosit.

11/365


Za princeznu Ladu.

15.2.12

10/365

Konečně napadl sníh. Nechtělo se mi dnes ven, šetřila jsem síly na večer (ještě i teď mám před sebou spoustu práce, ale nedokážu se přinutit). Justýnka si užívá sněhu aspoň takhle z tepla domova.

14.2.12

9/365

Dneska jen fotka z automatu, neboť zrcadlovka byla zapůjčená. Barvy jsou posunuté a nedaří se mi to spravit. Jsou to klubíčka na čepičku pro Jolanku k novému šátku, který jsem si dnes koupila.

13.2.12

8/365

Vyrábíme korunku na maškarní. Jů má na hlavě první prototyp.

12.2.12

Duhová posedlost

Taky se vám občas stává, že se vás zmocní tvořivá posedlost? Byla jsem požádána, abych uháčkovala dvě duhové čepičky. Jednu velikostí na miminko, jednu na batole. Výsledkem je, že jsem uháčkovala pět duhových čepiček. Dvě velikostí pro miminko, tři pro batole. Dvě od fialové počervenou, tři od červené po fialovou. Dnes ráno jsem chtěla čepičky nafotit, ale ujala se jich Justýnka. Takže aspoň pár fotek, jak se dá vyhrát s pěti čepicemi. Dají se třeba navléct Jolance na hlavu. Nebo udělat myšce pelíšek a peřinku.

7/365

Více o duhovém háčkování v následujícím příspěvku.

My tři holky IV


Tentokrát v růžovobleděmodrém ladění.

11.2.12

6/365

Justýnka, plavky velikosti 80 a boty velikosti 43.

10.2.12

5/365


Justýnka s babičkou na výstavě vánočních ozdob detailně prohlížejí "princezny". Při detailním průzkumu se ukázalo, že to nejsou princezny, ale Jezulátka.

Dvě výstavy jednou ranou

Moje maminka měla dovolenou a tak s námi vyrazila za kulturou. Nejdřív jsem zašli na výstavu Z pohádky do pohádky, což je v podstatě jen jedna veliká vitrína na schodech Uměleckoprůmyslového muzea. Vstup je zdarma. Ve vitríně jsou vystaveny látkové obrázky vyšívané na stroji, které ilustrují knížky o Červené Karkulce a Perníkové chaloupce. Autorkou je Vendula Chalánková.

Nám se nejvíc líbil polštář vlk, kterému se dalo zipem rozpárat břicho a vytáhnout z něj panenky Karkulku a babičku (na fotce ta hnědá obluda s neonovýma očima). Na druhé výstavě bylo vitrín víc. Trochu opožděně jsme dorazili na výstavů vánočních ozdob Skleněná krása do Paláce šlechtičen. Baněk tak bylo nevídaně, škoda jen, že je těžké před Vánocemi nějaké vkusné koupit. Z těch na obrázku nahoře bych si nejednu vybrala.

9.2.12

4/365

Po obědě mi obě usnuly v námořnických šatičkách. Justýnka začala odpolední spaní po dlouhé době zase potřebovat, jinak večer řve a řve únavou.

8.2.12

3/365

Justýnka testuje dvě nová batohátka ušitá z nové ikeácké látky evalotta. Na sobě má plavky a motýlkovou sukni.

7.2.12

2/365

Dnes dorazil balíček s klubíčky. Takže hurá na čepičky, které jsem slíbila uháčkovat k prodanému ER. Jolanka dnes byla zase ve své kůži a tak jsem měla volnější ruce než posledních pár dní. Ta hotová čepička je Justýnčina.


6.2.12

1/365

Rozhodla jsem se, že zkusím fotit dennodenně v rámci projektu 365. Normálně na focení nemám čas, foťák se mi nechce tahat ven a mám nejrůznější výmluvy, proč nestihla nafotit to a ono. Takže ode dneška by se tu měla objevit denně jedna fotka.
Za dnešek je to Justýnka snažící se udělat kotrmelec na nedošité hrací dece pro Jolanku. Na sobě má šatičky od strejdy a copánky, které si odmítá na noc rozpustit.


Ještě jeden Kukouš

Barevnej Kukouš je pro Jolušku. Pro Jolušku měla být i ta deka, na které pase koníčky, ale nevím nevím. Asi se ji pokusím prodat. Nějak se mi pořád nezačala líbit. I když mě to teda mrzí. Ty krásné japonské látky - režné s drobným potiskem zvířátek - jsem kupovala na deku pro miminko ještě předtím než jsme jej vůbec začali vyrábět. Mít kluka tak si ji nechám, že se mu bude hodit jako přehoz přes postel, ale se dvěma holkama hodně váhám. Deka teda ještě pořád není hotová, čeká na prošití a olemování.
Tady s Justýnkou spolu šijeme. Obvykle mi vytahuje špendlíky nebo stříhá nitě. Jolanka bývá odložena v postýlce, ale tentokrát jsem to nějak nechtěla riskovat.

3.2.12

Sukýnka krásná motýlková

Už je to tak. Justýnka si s mou pomocí ušila sukýnku. Ke stroji jsem ji zatím nepustila, ale vytahování špendlíků a stříhání nití jí jde moc dobře. Látku si vybrala sama, když jsme byli v sobotu u Mráze. Myslela jsem, že jí to bude chvilku trvat a já zatím budu mít čas vybírat látky na batohátka, ale měla v tom jasno hned, protože jinou do růžova laděnou v jejím zorném poli vystavenou neměli.



Tak tyhle látečky jsem nakoupila. Motýlková a kohoutí stopa jsou pro nás. Zbytek je na batohátka.Takhle mi ta moje švadlenka usnula v kočárku. Doma se sice po chvíli probudila, ale ještě před domem jsem stačila vyfotit Jolančinu háčkovanou deku.

2.2.12

Ptáčci v bleděmodrém

V IKEY mají zase nějaké nové látky. Té modré s ptáčkama (evalotta) jsem měla doma 2 metry. Hned jsem z ní ušila jedno zavazovadlo, ale to se vydalo do světa dřív než jsem jej stačila vyfotit. Té druhé jsem odolala, i když barevně se mi víc líbí právě ta (evalena). Zdrojem obou fotek je IKEA.