31.1.15

Zimní výzdoba ...


.... aneb sněhuláci a vločky kam se podíváš. 


Na ty sněhuláky z trhaných papírků jsem se chystala dlouho, ale neměli jsme doma lepidlo a kvůli nemocem jsme nevystrkovali nos z domu.


Věnec z kroužku keramiky měl být adventní, ale Jů jej naglazovala do modra a tak bude věncem zimním. Zapalujeme na něm při večeři vždy tolik svíček, kolikrát se ještě musíme vyspinkat než bude pátek.

29.1.15

Nachlazení

Jsme nachlazení. Polykáme různé tablety, sirupky, roztoky, stříkáme si do nosu mořskou vodu a Vincentku. Košíček s červeným křížkem je pěkně pojme a udržuje mimo dohled dětí.

Hrajeme černého Petra. Moje nejoblíbenější karty jsou ta s maminkou a ta s horami. Jó miluje Černého Petra osobně a Jů miluje vyhrávání.

28.1.15

Čtyři měsíce


Čtyři měsíce, devět kilo (oprava, po převážení u doktorky, má jen osm a tři čtvrtě). Tři třičtvrtěhodinové spánky během dne, dvanáctihodinový v noci. Otočí se na bok, lítá jako letadlo (na tom kulatém bříšku to jde samo, cheche). Nejlépe ho zabaví sestřičky.

Když Jů slyšela, že jdu fotit Já, tak vyrobila sama cedulku se čtyřkou. 


27.1.15

Příští projekt


Malý Já nám už pomalu vyrůstá z vestičky a tak je čas mu uplést novou. Podle stejného návodu ze zbytku tenké šedé vlny. Barevné proužky budou z merina od Vlnapu. Taková duha v mlze. Inspirovala jsem se touto vestičkou.

Měla jsem sto chutí koupit nějaké nové šedé klubíčko, světlejší než tohle, kterého je navíc docela málo, ale držím se. Jedno z mých mnoha předsevzetí pro příští rok je totiž žádná nové klubka nekupovat, ale zpracovat ty v krabici ve skříni. A že jich tam je habakuk.

26.1.15

Metalouse konečně hotov


Sice s jednou velkou chybou, ale hotov. Jen mě pořád mrzí ta barva kontrastní příze, měla být prostě zelenější.

15.1.15

Konečně


Jsem nahodila na Metalouse. Klubíčka i jehlice jsem si nadělila pod stromeček. Je to tak napínavé plést ze samovzorující příze.

To jednobarevné je Alpaca od Dropsu, zelenomodrá. Proč jen mi zase připadá, že barva klubíčka neodpovídá barvě na netu? Chtěla jsem spíš zelenou a ona je to spíš modrá.

13.1.15

Duhový baktusík


Konečně hotov. Nakonec jsme ho do Vánoc nestihla, protože mi došla světle šedá vlna.


Dnešní Jáík. jsem zvědavá, jak se mu vybarví oči. Budou zelené jako ty moje
 nebo modré jako Jůiny?

12.1.15

Nedělní výlet




Děkujeme Kateřině za inspiraci. Počasí bylo poněkud chladné a větrné, cesta nahoru ukňouraná, cesta dolů divoká a dovádivá. V létě se tam určitě vrátíme.

10.1.15

Před Novou radnicí


Zapůjčený Hugo a ušitá vsadka do bundokabátu. Nosící kabát by byl lepší, ale vsadka mě přišla na 106 Kč a necelou hodinku šití.

Zimní čepičky


Ušanková verze lesních plodů podšitá posledním zbytkem chlupatého fialového flísu. 

Mušličková čepička s lemem z krátkých sloupků a háčkovanou mašlí podšitá posledním zbytkem červeného flísu. 


8.1.15

Hugo


Zapůjčený šátek Hugo značky Neobulle. Líbí se mi, má francouzský šmrnc, tenhle "ygo".

7.1.15

Zimní červánková duhovka


Na dospělou hlavu, velikostně nikoliv nutně i vnitřně.

6.1.15

Vánoční výzdoba


Fidorka z Terapie domova radí uklidit vánoční výzdobu. Tak poslouchám, uklízím a na památku ještě fotím. Letos u nás byla stejně jako loni dorůžova. Jen ten stromeček si necháme, to by holky těžce nesly.

Tři měsíce

Tři měsíce a jeden týden. Osm kilo, dvě brady a hlasitý chechtot.