30.10.14

Blokování

Zelený svetr na skřipci. Dnes mě čeká sešívání a zbyde-li čas, pak i nabrání oček na rolák.


29.10.14

Jeden měsíc

 Náš Já před pár dny oslavil jeden měsíc.


Vlňáčky - kamašky - longies z jehněčí vlny jsou skvělé, zahřejí a neprotékají. Až dokončím ten zelený svetr, tak hned koupím pár klubíček na další pod stromeček.

Moje současné projekty - zelený svetr, Hra o trůny II  a Já (holky samozřejmě taky, snažím se jim věnovat, co nejvíc).

24.10.14

Duhové oči pro sovičky

Soví svetýrek pro malého Já mi přišel moc šedý, smutný a trochu nudný. K mému velkému překvapení se mi podařilo koupit knoflíky stejného druhu v devíti různých barvách, které poskládaly duhu. 

 Fotit se u nás musí rychlostí blesku.


Den jako malovaný

Po dlouhé době byl dnes slunečný den, který nás vytáhl ven. Postupně jsme odhazovali svršky a někteří i vozidla, takže ke konci procházky jsem táhla batoh, zrcadlovku, Kubu v šátku a motorku. jak jsem nakonec byla ráda, že se mi Jó nepovedlo doma překecat a nevzala si místo lehké plastové motorky těžké kovové odrážedlo.

I když bydlíme ve čtvrti odklopené lesy, dostaneme se tam kupodivu málo často. Holky mají raději hřiště, kde potkáme jiné děti.



23.10.14

Na kouli

Stromečky na kouli. Letní s třešinkami a nově i podzimní.

21.10.14

Podzimní pletky

Něco drobného na háčkování a dokončení zeleného copánkového svetru. Chybí jen hlavice rukávů, sešití a rolák. Dlouho jsem to odkládala, ale zima se blíží a dokud ho nedokončím, tak si nekoupím žádná nová klubíčka.

15.10.14

Z posledních dní

Můj drahý muž si již několikrát stěžoval, že ten blog flákám. Blog flákám, ale děti mi jen kvetou a domácnost září čistotou. I to tvoření zvládám. Co nezvládám je cokoliv fotit. 




 Látkové košíčky na kola vylepšení o gumičku na stahování.


Vestička v akci.




Téměř hotový soví svetýrek na modelovi. Vypadá v něm jako kuře na pekáči. Jsem zvědavá, kdy do něj doroste. Tipuji, že v létě. 
Po dlouhé době je tu příležitost vytáhnout patchworkové hrací šité před pěti lety pro Jů. Mám tisíc chutí ušít jednu klučičí speciálně pro Já, ale krotím se. 

Jdeme volit aneb soví svetýrky na modelkách. Až mě to překvapilo, jak je holky rády nosí.

1.10.14

Soví svetr pro Já

Děkuji všem za milé gratulace. Kuba (dále jako Já) se mí čile k světu.

Pletu mu soví svetýrek, aby příští rok na podzim ladil k holkám v těch jejich. Taky z Big Merina od Dropsu.