7.9.16

Stěhování


 Náš přesun do Prahy proběhl hladce. Holky zůstaly v Chorvatsku s prarodiči (měsíc v kuse u moře, to už se počítá), Jáíka hlídali druzí prarodiče. Tři různě velká auta (a jeden přívěs) na dvakrát odvezla téměř všechen náš movitý majetek do Prahy.

Tak jsme tu. Muž chodí do práce, já hlídám Jáíka a pomalu vybaluju. Večer vždy smontujeme další kousek nábytku a já do něj vyskládám věci za banánovek.


Pomalu si zvykám na městský život. Je to tu tak jiné než na té naší brněnské vesnici, kde jsem si to zamilovala. Stále doufám, že se v horizontu pár let vrátíme a na tuhle pražskou epizodku budeme jen vzpomínat.

10 comments:

  1. Moc vám přeju, ať se vám v Praze líbí a ještě víc, ať se můžete vrátit(chápu Vás, měli jsme to stejně, ale už jsme pár let zpátky v Brně:-)! Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani, děkujeme. Já dávám Praze rok maximálně dva a šup zpátky do Brna.

      Delete
  2. Ta poslední fotka je boží. Jáík si spí a tatínek vesele montuje dál. Stěhování je moje noční můra, i když kdyby to bylo z bytu 2+1 do domečku, s radostí bych to absolvovala. U nás by to muselo ale být za aktivní asistence dětí. Alespoň bych půlku věcí dala pryč (alias vyhodila).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matildo, nebylo to tak hrozné a spousta v+cí letěla nebo poletí.

      Delete
  3. Držím palce, ať si brzo zvyknete. Máte můj obdiv. M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marvael, díky. Není co obdivovat, byla to fakt nutnost.

      Delete
  4. Je to měsíc, co bydlíme v novém, takže stěhování mám pořád v čerstvé paměti. A krabice pořád ne všechny vybalené. Stěhovali jsme se do většího, ale už teď není věci kam dávat (jak jsme to v menším dokázali netuším). A taky vyřazuju a vytvářím krabice s popiskem darovat dál nebo prodat :) Přeji Vám příjemné zabydlování v Praze :)

    ReplyDelete
  5. Petulo, tak to jsme na tom podobně. My už tu bydlíme taky měsíc, jen ten příspěvek mel měsíční zpoždění kvůli mojí prázdninové pauze. Ať se Vám dobře bydlí!

    ReplyDelete
  6. Moc přeju krásné zabydlování :). měla bych dotaz, jak děti stěhování snášely? resp. nějaké tipy na dobré zvyknutí si pro malé caparty? čeká nás to asi za měsíc, bude to tedy s jejich asistencí, jsou malí, druhý ještě (skoro plně)kojící, takže stále se mnou, ale moc nevím, jak bych jim ( i sobě) to ulehčila :). Díky, Anička

    ReplyDelete
  7. Ahoj, taky se chystáme s přítelem stěhovat do vlastního a bohužel nám nechtějí dát hypotéku... Přemýšlíme, že to vyřešíme pomocí https://www.coolnajem.cz/, kde bydlení splácíš formou nájmu. Příjde mi to jako skvělá alternativa, co myslíš?

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.