9.1.22

Světu vstříc

Párkrát jsem na tady blogu naznačovala, že chystáme nový rodinný projekt. Na Instagramu jsem jej už představila, ale k blogu jsem se dostávám až teď. Pro ty, co mne na Instagramu nesledují , bych chtěla představit náš nový rodinný projekt.

Začátkem února dáváme sbohem Praze a odlétáme do New Yorku, kde bychom se měli setkat s naším obytným autem. Nasedneme do něj a tím začne největší dobrodružství našich životů - roční cesta kolem světa.

Za rok sotva zvládneme objet celý svět, ale doufáme, že projedeme Severní a Jižní Ameriku a Austrálii. Takový je současný plán. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, protože situace ve světe není jednoduchá, ale kdoví, jestli někdy v dohledné době bude lepší.

Naše cesta má své vlastní stránky www.svetuvstric.cz a svůj IG účet @svetuvstric . Blog je určený nejen pro naše rodiny a přátele, aby věděli jak se máme, ale také jako deník našeho dobrodružství. Doufáme, že jednou budou přispívat i naše děti, aby byl vidět i jejich úhel pohledu.

Stránky Expedice Světu vstříc ještě potřebují trochu dotáhnout, ale již od začátku nového roku se snažím psát blog. Zatím tedy jen o přípravách, ale beru to jako trénink na pravidelné příspěvky z cesty (důležité je třeba fotit, tak aby fotky vypadala pěkně ve čtvrcovém formátu :-)


Doufám, že se mi podaří přispívat i sem. Začínáme totiž zemí, kde se zrodil patchwork, a tak doufám, že se mi podaří navštívit nějaké muzeum nebo výstavu. Tvoření (kromě potřeb na spravování oblečení) si sebou žádné neberu. Ráda bych se vrhla na nějakou ručně šitou deku, ale zatím váhám, jakou si vybrat a asi se rozhodnu až během cesty. Možná si vezmu jehlice na pletení, uvidím. 


Od začátku ledna již nepracuji a spoustu času trávím přípravami na cestu. Doktory počínaje, balením konče. 


Vybavení naší kuchyně ve čtvercovém formátu.




Koukněte tedy na naše nové stránky. Kdyby Vás zajímalo, kdo je autorkou krásné ilustrace našeho obytného auta, tak je to moje sestřenice Věra Marešová.

24 comments:

  1. Uff, sjela jsem celé nové stránky, paráda, nová závislost. Díky moc, ráda vás budu sledovat, těším se na všechny posty :-). Šťastný rozjezd přeju, K.

    ReplyDelete
  2. Tak to teda zírám, vůbec nemám slov, na rok! Já si tohle nedovedu představit, snad možná bez dětí :-). Smekám, držím pěsti a budu nadšeně sledovat! Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja si to prave bez deti uz vubec nedovedu predstavit. Dekujeme za prani.

      Delete
    2. Já myslela jako bezdětná :-).

      Delete
    3. Tak to je,. Před dětma by to bylo všechno o dost jednodušší.

      Delete
  3. Odvážné rozhodnutí, držím pěsti, ať vás na cestách potká co nejmíň nepříjemných překvapení. Oceňuji, že dáváte prostor k vyjádření i dětem. Stránku již sleduji a budu se těšit na všechny příspěvky. Ocenila bych taky fotoreportáž z interiéru vašeho obytného auta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fotoreportaz je planu, ale nechci nic slibovat.

      Delete
  4. ...skvělé, obdivuju a smekám, lepší informaci o světě asi dětem poskytnout nemůžete...ať jde všechno jen dobře jarka

    ReplyDelete
  5. Šťastnou cestu. A nezapomeň nás informovat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekujeme. Reporty budou na kovem webu, tady se snad dostanu k tvoreni.

      Delete
  6. Moc vám fandím a těším se na každý příspěvek! Na webu mě pobavilo (a překvapilo), že se děti netěší a dávají vám to sežrat. :) Nicméně věřím, že se jejich názor brzy změní a budou nadšené. Vždyť to budou zážitky na celý život. Myslím, že naše děti, minimálně jedno, by někam nejradši vyrazily taky, hned teď. Tak vás alespoň budeme sledovat z Podyjí a budeme držet palce, ať plány klapou, nemoci, ponorky a zádrhele se vám vyhýbají. Šťastnou cestu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekujeme za prani. Myslim, ze uz se deti pomalu zacinaji tesit. Ale velmi neochotne.

      Delete
  7. Evi, to je úžasný. Já mít parťáka, jedu na takovou cestu hned, ale můj muž na to není (zatím?). :-) Nicméně věřím, že až mu ukážu články tvého muže o výběru a přestavbě auta, bude to hltat. :-D Moc vám fandím, je to bezva krok, budu vás ráda sledovat. Mmch. když odjížděla Marci s rodinou na roční cestu Evropou, jejich holkám se taky vůbec nechtělo. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zuzi, bez nadšeného a super schopného parťáku bych do toho nikdy nešla. Snad se dokopeme k článku o přestavbě, dá dost práce to napsat a já tomu vůbec nerozumím.
      Asi je normální, že se dětem nechce.

      Delete
  8. Přejeme šťastnou cestu, držíme palce a těšíme se na další zprávy a fotky z cest! Líbí se mi Vaše články (píšete srozumitelně a poutavě) i fotodokumentace, jen tak dál! Daniela N.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkujeme za přání i za chválu článků. Snažím se být stručná a k věci.

      Delete
  9. Super nápad, hned bych jela taky ;) Tak ať vám vyjde co nejvíc plánů a těším se na zkušenosti a zážitky.

    ReplyDelete
  10. Tak to je skvělá zpráva - budu mít po celý rok o zajímavé čtení postarané :) Moc Vám fandím a přeji šťastnou cestu! Lucie

    ReplyDelete
  11. To je nádhera, jsem z toho nápadu nadšená! Taková cesta je můj sen, který se ale nejspíš nikdy nesplní, protože já i můj muž neradi řídíme a oběma dětem se dělá v autě špatně už po pěti minutách jízdy. Těším se na čtení blogu a držím vám palce!

    ReplyDelete
  12. Máte všichni můj velký obdiv, ať se plány daří a máte cestou co nejméně komplikací! Na blog už se moc těším. A tedy všechno předem zorganizovat - klobouk dolů :-o.
    Jana

    ReplyDelete
  13. Šťastnou cestu, už se těším, že budu cestovat s vámi :-) obrazně řečeno. A děti to ocení až v dospělosti, zatím je chcete vytrhnout z jejich prostředí to je normální. Ale to co prožijí jim nikdo už nikdy nevezme a svět se jim otevře díky vám. Andrea T.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.