13.5.17

Pentabag

Jsem moc dobře vědoma toho, že se tu poslední dobou neobjevilo nic pořádného, žádné náročnější šití. Jen samé pytlíky na zerowaste nakupování a fotky klik a našich dětí. Neznamená to, že bych nic nešila, i když byly i takové dny. Naopak jsem po delší době chtěla vymysleta a ušít něco náročnějšího a pak to představit v plné kráse. 

Snažila jsem se naznačit, že pracuji na nějaké tajné novince. Právě teď nastal čas ji odhalit.Ráda bych vám povyprávěla o tom, jak jsem ji vyvíjela, ale na to bude dost času později. Nechci už dále odkládat její představení. Rozepisovat se budu příště. Takže TRAMTADADÁ.


Tady je. Jmenuje se PENTABAG a je to taška určená pro nosící maminky, tj. maminky které nosí své děti v šátku nebo v nosítku.  

Taška je z pevné bavlněné látky, s klopou a zapínáním na karabiny. P Není ani moc malá, ani moc velká, prostě tak akorát 35 x 29 x 12 cm krychlových čili 12 litrů. 

Praktické kapsy jistě ocení všechny maminky. Dvě na boku na láhev s pitím nebo třeba skládací deštník. Dvě vepředu na drobnosti - kapesníky, záclonové pytlíky, tužky, prostě vše co chcete mít snadno po ruce a je to spíš menší.

A dvě kapsy na zip. Jednu vnější, kam si můžete dát třeba mobil, klíče a peněženku. Druhou vnitřní, kde na doklady a jiné cennější věci.

Taška je dobře vyztužená, ale také poměrně hluboká.  Aby lépe držela tvar, když není úplně plná, lze ji zmenšit pomocí druků na bocích. Cvak a je hotovo.

Ke každé tašce jsou dodávány dva silné bavlněné popruhy na karabiny, které umožňují snadno a rychle měnit to, jak budete PENTABAG nosit.


A to je právě TO. Můžete ji nosit jako batoh, přes tělo (cross body) nebo na kočárku. Díky uchu ji lze chytit snadno do ruky a pomocí speciální vychytávky zase zavěsit na řidítka koloběžky. Ale o tom příště. Mám dnes po dlouhé době volno sama pro sebe a musím ho využít k nafocení dalších modelů. Neušila jsem totiž jen jeden, ale hned 8 kousků a další mám rozpracované (a v hlavě jich nosím ještě milión dalších). Těšte se.

15 comments:

  1. Super! Evo, to je tedy paráda!

    ReplyDelete
  2. Je krásná, vymakaná....závidím ti trpělivost s detaily.....hezké šití...Milada ze severozápadu

    ReplyDelete
  3. Evi, ta teda je!! Sáru už nosím spíš výjimečně, ale já ti nevím, já ji asi moc chci. :-) Zrovna tuhle šedou. Nebo ne, počkám ještě na další modely. No jsem nadšená a obdivuju, jak jsi ji krásně vymyslela. Foťák se do ní vejde v pohodě, že jo? Máme myslím stejnej...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zuzi, díky. Já už taky Jáíka nenosím, ale pentabag na zádech klidně jo :-) Foťák se vejde, ale bez vlastní tašky.

      Delete
  4. Evo,wau!Tak ta se povedla dokonale!I když ji vůbec nevyužiji,tak se mi líbí moc :-)

    ReplyDelete
  5. Evi, ten teda je! Úžasnej:-) Těším se moc na další.

    ReplyDelete
  6. Evo, to je nádhera, nadšení, preciznost, vše v jendom, krása, gratuluji!!

    ReplyDelete
  7. Ta je naprosto famózní!

    ReplyDelete
  8. Yes, konečně taška pro nosící ženy a je využitelná na tolik způsobů. Má prosím zpevněná záda, pro nošení jako batoh? K.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Záda nejsou nijak specialne zpevnena, ucazovala jsem o tom, ale nakonec to zavrhla. cela taska je vyztuzena a pekne drzi tvar i sama bez nakladu uvnitr. Pokusim se casem nafotit nejake fotky v akci.

      Delete
  9. Taška je skvělá, vymýšlím takovou už nějakou dobu, ale tahle je nej. Nejsem máma, ale nosím spoustu věcí, takže bych ji využila hned :)

    ReplyDelete
  10. Moc povedená a krásně zpracovaná. Přála bych si mít tu preciznost. A moc se těším na další kousky :)

    ReplyDelete
  11. Je úžasná! Já mám doma už půl roku rozešitý mnohem jednodušší batůžek a nemůžu se dokopat k dokončení. Tohle by mě mohlo nakopnout :-) Jen tak dokonalý nebude. Vážně smekám, moc se mi líbí promyšlené detaily a těším se na další povídání :-)

    ReplyDelete
  12. Taška je naprosto dokonalá! Něco takového, praktického a pritom elegantního, jsem se rok chystala z kusu satku si ušít... Prvni dítě jsem odnosila pro šílený zatah se sportovnim batohem, tak treba u případného dalsiho uz budu zkušená, nad věcí a elegantni s Pentabagem. Ať jde taska na dračku, to tu, v takove propracované dokonalé podobě, chybi!

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.