15.3.17

Osušky s kapuckou

Osvědčené osušky v nové variantě (tady je ta stará). Látka byla původně určená pro Jáíka na plenky, ale než jsem rozhoupala k jejich ušití, tak se odplenkoval.  Taková moje klasika. Takhle mají aspoň holky parádní ručníky. Lemy jsem ušila ze zbytků, jak jinak. Jsou šikmo střižené, aby se lépe vyrovnávaly s pružností hlavní látky a aby měly pořádný šmrnc.


Lemy jsem přišívala stejně jako na klasickou patchworkovou deku. Poprvé v životě jsem se kvůli rychlosti uchýlila ke strojovému přišití místo obvyklého ručního, které je na orzdíl od strojového z obou z rubu i z líce téměř neviditelné. Každý z lemů jsem přišívala trochu jinak. Ten proužkovaný jsem šila úplně nejjednodušeji, takže šev prochází přes lem z rubu i líce. U kostkovaného lemu jsem si dala víc práce se špendlením. Lem jsem přišívala z líce, šila jsem těsně vedle sesazovacího švu, takže stehy nejsou z líce téměř vidět.  Z rubu by měly stehy vyjít na lem, ale ne vždy se mi to povedlo a některé úseky jsem musela šít víckrát. Podrobný návod najdete třeba tady.

Na lemu kapucky jsem si dala záležet a strávila s ním pěknou chvilku u Spojenců.

2 comments:

  1. Krásné osušky. U nás by měly úspěch veliký 😀 Materiál je beránek? To by mě nenapadlo... Super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to beranek. Mela jsem ho doma a holky potrebovaly druhe osusky. Usoech maji veliky, slouzi i jako kostym strasidla.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.