15.1.17

Rukávník na kočárek


V lednu zatím převážně doháním resty z podzimu a prosince. Na rukávník, který se připevňuje na madlo kočárku, jsem se chystala už dlouho. Návod a střih, které jsem použila, najdete tady. Vytáhla jsem látky ze zásob - petrolejovou batohovinu na vnější vrstvu a černý flís na podšívku, obojí pěkně ladí s naším kočárkem. Na vnitřní zateplující vrstvu mi bylo líto vatelínu a tak jsem použila zářivě červený flís, pro který jsem neměla dlouho žádné užití. 

Rukávník je fajn, ale podle uvedeného střihu mi přijde zbytečně velký, určitě by stačil o 5-10 cm užší a klidně i méně hluboký. Takový střih najdete třeba tady.


 V případě potřeby se dá rukávník použít i jako deka. Zahřeje a neprofoukne.

3 comments:

  1. Dobry den,

    moc se omlouvam, ze pisi sem pod tento prispevek, ale nenasla jsem nikde email.Mam takovy dotaz. Vsimla jsem si, ze ve vasem domku mate na zemi marmoleum. My o nem vazne uvazujeme do kuch, obyvaku... na podlahove topeni. Byla bych vam moc vdecna za sdileni vasi osobni zkusenosti, jakou ma odolnost a celkove jak pusobi... Moc vam dekuji za odpoved. Nespecham. Jinak vas blog sleduji uz leta, take mam tri deti ve stejnem veku, a tak se u vas rada inspiruji. Preji vam, at se vam na vsech frontach dari. Tereza

    ReplyDelete
  2. Dobrý den Terezo, my jsme byli s marmoleem spokojeni (neměli jsme tedy nejznámější Marmoleum, ale obdobu od konkurenční firmy Armstrong - Marmorette - http://www.armstrong.com/flooring/products/linoleum ). Měli jsme ho jen v chodbě, na toaletě a v technické místnosti. Podlahové topení pod ním fungovalo bez problémů. Odolné nám docela připadalo, ale nebylo nijak namáhané. Trochu na něm byli takové táhlé skvrny od toho, jak po něm jezdili děti na koloběžce, ale tomu se asi nedá zabránit. Osobně bych si ho zase ráda dala do chodby, na toaletu nebo kuchyně. Do obýváku mi přijde pocitově příjemnější dřevo, ale ne vždy je to možné. Ted máme v kuchyni nějaké lino, na kterém sice není skoro vidět špína, ale už jsem si kolikrát říkala, že kdybychom měli tu možnost, tak bychom si připlatili za marmoleum.

    Přeji štastnou ruku při výběru.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.