29.1.17

Dětské hřiště Slovanský ostrov


Minulý víkend jsme se s Jů a Jáíkem dostali na zajímavé hřiště na Slovanském ostrově. Tuhle fotku z nábřeží u Mánese jste už asi viděli, ale dávám ji sem kvůli celkovému pohledu.




Hřiště má výbornou polohu kousek od Národního divadla a je vybaveno většinou klasických prvků jako jsou houpačky, pružinová houpadla, skluzavka, provazová pavučina a pískoviště.


Co jej však již na první pohled liší od jiných hřišt jsou barevné betonové bloky, které ho zajímavě člení. Na druhý pohled si všimnete netypicky ztvárněného dřevěného domečku, který láká k zajímavým fotkám.

 Bohužel se nám na Slovanském ostrově nepovedlo najít veřejnou toaletu, což pro dospělé limituje délku pobytu, ale možná že v letní sezóně je to jiné.

Milovníci betonových konstrukcí si přijdou maličko na své.


 Milovníci leptaných skel také.

Celkově mi hřiště přijde skvělé svojí polohou a fotografickým potenciálem.

3 comments:

  1. Ahoj Evule, my chodíme často, od dubna (?) do října tam tiež jazdí mini vláčik, je to pre malé deti dosť dobá zábava. Už sa na začiatok sezóny celkom tešíme. No a hneď za tým vláčikom, dole po schodoch, je aj verejné WC, aj keď, neviem, ako to majú počas zimnej prevádzky. Zdraví Orangedream :)

    ReplyDelete
  2. OnageDream, děkuji za komentář. Určitě tam někdy vyrazíme i v létě za vláčkem a WC oceníme.

    ReplyDelete
  3. Dajte prípadne vedieť, pridáme sa :) Orng.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.