3.12.16

Dětské hřiště Nový svět


Nevím jak vy, ale já mám moc ráda pěší procházky po městech, nejlépe někde v centru. Stačí mi jen tak bezcílně chodit, koukat se na domy, lidi, do výloh, občas něco vyfotit. Můj muž mi tuto zálibu toleruje, ale děti nikoliv. Sice nevyžadují les a přírodu, ale dlouhé procházky městem je nebaví. Chtějí někde lozit, křičet, hrát si s pískem nebo kamínky. Tady v Praze to k procházkám v historických částech města vysloveně láká, ale skloubit je s potřebami dětí není zcela snadné, ale zase ne nemožné. I v centru se dají najít dětská hřiště, kde se může mláděž vyřádit a vy se kochat okolím cestou na hřiště, při pobytu na něm a cestou z hřiště.



Skvělo atmosféru má hřiště na Novém Světě, kousíček od Hradu a přitom na klidném místě téměř bez turistů. O lokalitě se dočtěte tady (příště si tyhle stránky vytisknu a budu si je číst, až si budou děti hrát). Hřiště je  ukryté za vysokou zdí a vede do něj úzká branka, kterou je snadné minout a vůbec si nepovšimout tohoto kouzelného zákoutí. Klasický kočárek brankou projede, pro kočárek pro dvojčata je asi příliš úzká.




Projdete brankou a před vámi se otevře travnatá plocha lákající k fotbálku a teprve kousek dál je altánek, kam se dá schovat před deštěm i před sluncem a prolízky pro děti.


Prolézačky jsou určené spíše pro batolata, ale i naše starší děti si tu vyhráli. Hlavně na velkém pískovišti a několika pružinových houpadlech. Hračky na písku byly "erární", ale zkušené matky vědí, že vždy je dobré mít sebou aspoň jednu lopatičku a pro kluky bagr nebo náklaďák.



Díky vysokým stromům a zdi se tu dá jistě najít stín i v parném létě. Toalety tu nejsou, ale můžete využít ty v nedaleké Kavárně Nový Svět .





Foceno ze hřiště. Za těmito okny někdo opravdu žije. Také vám to připadá neuvěřitelné?


My jsme po vyřádění na hřišti pokračovali Jelením příkopem až jeho konec, pak prudce do kopce k letrohrádku královny Anny. Tam už je zastávka tramvaje nebo ještě kousek dál stanice metra Hradčanská. Procházku Jelením příkopem vřele doporučuji pro zážitek z přírody, historie i moderní architektury. Pokud pojedete s kočárkem, je cesta obtížně sjízdná a místy je třeba kočárek nést nejlépe ve dvou.



Chození pro Praze zdar!

PS: Pár loňských jarních fotek ze stejného hřiště a procházkové trasy najdete i zde.

1 comment:

  1. Dobry den, dvojkocar easywalker tesne projede. Na prochazku v Jelenim prikope jsem si ho po domluve s obsluhou uschvala v nedalekem hotelu.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.