3.10.16

Oslava narozenin


Naše holky si moc přály oslavu narozenin s kamarády. Zařizovat z Prahy oslavu, která se koná v Brně,  nebylo úplně snadné, ale nakonec všechno klaplo. Dort jsem upekla ještě v Praze a dva dny kolem něj  s hrůzou chodila, jestli vůbec bude poživatelný. Pekla jsem ho podle receptu na brownies, ale kvůli požadavku na bezmléčnost a bezlepkovost jsem máslo nahradila herou a hladkou mouku moukou amarantovou.  A to jsem neměla dělat, on ten amarant z toho příšerně smrděl a k tomu jako bonus jsem jedno z tří pater dortu mírně připálila. Naštěstí po dvou dnech odpočinku, vůně čokolády všechno přebila a dort se snědl celý. Příště jedině s pohankovou moukou, ta se v čokoládě schová hned (vyzkoušeno na dortu pro Jáíka).


Dort zdobila Jů.

Nejkrásnější a nejvtipnější podzimní kytička, kterou holky dostaly.

8 comments:

  1. Dobrý večer když by jste chtěla můžu vám poslat recept na dobré těsto bezlepkové a bezlaktozové, dcerá má bezlepku a manžel bezlaktozu. Andrea T.

    ReplyDelete
  2. Andreo, ono to není těsto na dort. Jsou to klasické brownies - velmi hutná hmota. Recept třeba zde https://www.kucharkaprodceru.cz/brownies-recept/ . Můj recept je tento: 200 g hořké čokolády, 150 g másla - rozpustit na vodní lázni. V druhé misce smíchat 3 celá vejce, 200 g cukru a 60 hladké mouky. Smíchat obojí dohromady, péct ve formě vyložené pečícím papírem. Já brownies peču, protože jsou osvědčené a chutnají všem.

    ReplyDelete
  3. Ahoj Evi, my máme osvědčenou Jizerku - bezlepková, bezlaktózová, výborná na vše :-) Katka

    ReplyDelete
  4. Hera obsahuje sušená syrovátka, takže úplně rostlinná (bezmléčná) není.

    ReplyDelete
  5. Tak to jsem nevedela. Priste si prectu slozeni. Dekuji za upozorneni.

    ReplyDelete
  6. Tak už vím, na co byly ty balíčky! Myslím, že až se budou rozdávat medajle pro maminky, že dostaneš minimálně první cenu :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.