14.9.16

Můj první zero waste nákup


O víkendu jsem si od manželovy babičky vyprosila staré nepoužívané záclony a včera z nich ušila první tři pytlíky na nákupy místo mikrotenových sáčků. Dnes jsem je poprvé vyzkoušela při nákupu v místním pekařství (normálně tam dávají na pečivo papírové pytlíky). Styděla jsem se jen trochu a paní prodavačka se ani moc nedivila. Do pytlíku o rozměrech, které doporučuje Zuzka z Bagme se vešlo deset křupaných rohlíků a jeden menší bochník chleba. Doma jsem ale všechno pečivo přenadala do recyklovaného mikrotenu, protože ve staré zácloně by oschlo. Takže musím pořešit ještě domácí skladování. Zítra se chystám na nákup zeleniny a ovoce.


Stejně jako Jana G. hledám v nové dílně místo na focení, já ho hledám v novém bytě. Fotogenické pařezy jsou stále ještě v Brně a všude po bytě je stále trochu chaos, jak si věci hledají svá místa a chybí drobné úložné prostory,

9 comments:

  1. To je krásná záclona! A šlo ti to tam? Já jsem přesedlala u pečiva k bavlně nebo šusťáku, protože ty housky mi do toho nelezly, zrecyklovala jsem staré závěsy z chalupy. V zácloně se tak jakoby zadrhávly a byl to vopruz....

    ReplyDelete
  2. A krz skladování hele: https://instagram.com/p/BKX0MB0A_C8/

    ReplyDelete
  3. Hezké, také se na ně chystám, padnou na to nepoužívané záclony z Ikea. A taky nějaké další tašky, moc se mi líbí ta sada od bagme, asi to okopíruji a daruji na vánoce kamarádkám.

    ReplyDelete
  4. Také se chystám ušít ze staré záclony pytlíky na zeleninu a ovoce ve stylu Zuzky z Bagme. A na pečivo látkové, ze starého plátna nebo prostěradla. Hodně zdaru při vybalování :)

    ReplyDelete
  5. V první chvílce jsem si myslela, že v tom velkoměstě se probudíš, a za dveřmi na klice máš čerstvé pečivo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Někdy to tak fakt je. To když nemáme nic k snídani a muž skočí ráno pro čerstvé rohlíky. Z téhle pekárny jsou fakt dobré.

      Delete
  6. Učinila jsem podobný pokus v pondělí v Brně na Slovaňáku. Pytlíky (z organzy) sklízely úspěch, nákup pohodlný, spokojenost. V samošce jsem zjistila, že vážené zboží prodávají i do přinesených nádob, prý žádný problém. Skvělý den. Ať se vám všem v Praze daří. Petra

    ReplyDelete
  7. Evi, takže doma pečivo skladuješ v mikrotenu? Kdysi jsem kdesi zahlédla, že už po třech hodinách v mikrotenu se v pečivu začnou tvořit plísně. Nevím, nejsem odborník, většinu peču doma, uchovávám v plátnu, ale řeším v čem si mají děti vozit na intr jídlo.
    Poradíte někdo, prosím, jak to řešíte vy??
    Krásný den a díky.
    Bohunka

    ReplyDelete
  8. Moc fajn, moc fotogenické:-)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.