5.5.16

Máj - SEBElásky čas


Šiji na prodej i pro děti, ale často zapomínám na sebe nebo to šití odkládám na později. Asi je to tím, že je to šití většinou složitější a někdy je také těžké se vyrovnat s tím, že výsledek moc nesedí/nesluší/nelíbí se. Abych s tím nějak pohnula, vyhlásila jsem máj měsícem sebelásky, měsícem, kdy budu šít výhradě pro sebe. Kvůli svým dlouhým nohám potřebuji hlavně nové spodky - tepláky, kalhoty, softsheláky, sukně. Látky nějaké mám, nějaké přikoupím, když mi zbyde čas.


Zatímce některé věci si ráda ušiju, šití jiných nechám na jiných :-)  Třeba jako tenhle potah na dlouhý Klippan, pohovku, kterou jsme koupili z druhé ruky, protože ji už IKEA nevyrábí. Nevyrábí se ani potahy. Nejdřív jsme koupili dva šedé povlaky na malý Klippan s tím, že je spojíme v jeden dlouhý, ale šedá se nám zdála příliš tmavá. Potom jsem si dlouho myslela, že potah ušiju sama. Jenže se mi do toho vůbec, ale vůbec nechtěla. Tušila jsem, že to bude práce na spoustu večerů nebo tak celý víkend, takže jsem to dokládala do nekonečna. Nakonec to vyřešil muž - našel firmu Dekoria, která šije potahy na zakázku. A co víc - zdarma vám pošle deset vzorků látek, které si vyberete. Takže nekupujete zajíce v pytli.

Naše kritéria na látku byla:
1. světle šedá
2. trochu melírovaná, aby nebylo vidět každou skvrnku a smítko
3. teplá na dotek (na Klippan s původním černým potahem jsme si prakticky nesedali, protože studil)

A taky je v praxi.  S Jáíkem spícím a s Jáíkem - vyoranou myškou.

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Krásný titulek! A ta vyoraná myška! :)

    ReplyDelete
  3. Evi, stejně jako já! Taky jsem odkládala šití a pak se rozhodla pro Dekorii. Taky světle šedý potah. Mám ten se lnem, nemáš ho taky? Klippan - stejně jako váš - z druhé ruky, akorát s bílým potahem. Líbil se mně, ale po dvou hodinách (občas po dvou minutách) po vyprání už bílý nebyl. Na Dekoriovém potahu bylo psáno, že nesmí do sušičky. Jelikož však byl větší, takový vytahaný, dala jsem ho vysušit a teď sedí daleko líp. Jak se tak na něj dívám, chtěl by vyprat:-) Ahoj do Brna! Nicenka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravím do Letovic :-) My máme žinylkový potah, chtěla jsem opravdu na dotek, co nejteplejší. Druhý náš klippan je plyšový a ten tak krásně hřeje.

      Delete
  4. Tak! Správně. Sebeláska musí být.
    A takové rozčepýřené vlásky jako Jáík má Sára po spaní taky. Je to roztomilý.

    ReplyDelete
  5. Moc díky za tip, dlouho přemýšlím o tom, kdo mi ten Klippan nově oblékne. Prozradíte mi, kolik vás to stálo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veroniko, stálo to přesně podle ceníku na stránkách firmy (http://www.dekoria-style.cz/). Stačí si vybrat látku a druh pohovky. Bylo to o dost dražší než potah z IKEA, to ano. Zrovna ted mají na velké Klippany akci.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.