28.4.16

Devatenáct měsíců


Devatenáct měsíců, třináct kilo, šestnáct zubů (ty už má hodně dlouho). Chodí, hodně a rád. Nechá se rád vodit za ruce od sestřiček. Jezdí na motorce. Miluje auta a stavební stroje (má svůj znak pro bagr), popelnice a popeláře (těm říka "pééépe" a už se projel v  popelářském autě), ptáčky na zahradě ("pápek"), pejsky (se slovy "haf"a "ma" se vrhá na všechny a chce je hladit). Přijde mi, že má dobrý orientační smysl. Opakuje po holkách každou blbost. Je s ním sranda a je velmi těžké se nesmát všem jeho lumpárnám, které provádí s čertíky v očích.

S Jů jsou už větší kamarádi.  Nedávno začal volat na holky, ale ještě si nejsme jistí, jestli je nějak rozlišuje. První věta: "brm néni".

Doma je bez plínek a dávám ho co půlhodinu čůrat na nočník "na chlapa", jak říkáme. Venku má jednorázovku. Už se těším až se plínek zbavíme úplně, bude to úleva pro něj, pro mě i pro přírodu.

5 comments:

  1. Je to krásnej kluk. :-)

    ReplyDelete
  2. Taky jsem to takto praktikovala. Od 18 měs doma bez plen a od2 roků i venku do cca 2,5 let ještě na noc. Jen cesta autem na dovolenou byl očistec. Doma a venku bez plen a v autě ano. Celou cestu se rosčiloval, že plenu né, ale jinak to nešlo na dálnici prostě zastavit na chce se mi čůrat nešlo.
    Akorát ještě teď ho musím dávat v noci čůrat. Neprobudí se. Má dost tvrdé spaní, tak abych nemusela přes zimu převlékat často peřiny. Je sice už starší, ale s malou to bylo podobné. Taky do skoro 5 let spala jak dřevo a dávala jsem ji preventivně, než jsem šla spát vyčůrat, pak jako když utne a spaní neměla tak tvrdé.
    Jo dětičky milované.
    Z Jájika je už kus chlapa.

    ReplyDelete
  3. My taky davali holky v noci curat i dlouho po odplenkovani.

    ReplyDelete
  4. My taky davali holky v noci curat i dlouho po odplenkovani.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.