Část surovin na voňavou rajčatovou omáčku zakoupených dnes na trhu. Česnek jsem nakonec nepoužila. Hotový produkt jsem umixovala, naplnila do sklenic a zavařila (tři velké sklenice od okurek a jedna malá).
Trochu jsme si jí dali s rýží a sojovým masem k večeři. Jů ji všechnu snědla a chutnala jí jako ta ze školky, což je největší pochvala.
Příště se chystám na senzační omáčku z pečených rajčat, pak bych taky chtěla zavařit svoji oblíbenou rajčatovo-cuketovou a po loňském úspěchu i lečo bez zavařování, které je konzervované plnotučnou hořčicí. V receptu píšou, že hořčice v něm cítit není, ale opak je pravdou. Kupodivu to vůbec nevadí.
Co zavařujete vy?
Jen klasiku - okurky, meruňky nebo houby. Ale děláte mi chutě s těmi rajčatovými omáčkami... Lucie
ReplyDelete