18.4.14

228/365

Dokončený spodní lem mé lněné košilky podle středověkého střihu. Nakonec jsem ji celou zkrátila o 20 cm, aby sahala do půli lýtek místo ke kotníků. Je to pohodlnější na chození, nebude mi v ní v létě takové vedro a hlavně koukla jsem se na obrázek který mě inspiroval a tam mají košilku/oplečka taky jen do půli lýtek.

5 comments:

  1. Evi, hodila bys odkaz na inspirativní obrázek, prosím? Moc ráda bych se podívala, co Tě zaujalo. :o) Děkuju.

    ReplyDelete
  2. Obrázek by měl být tady.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/21/Les_Tr%C3%A8s_Riches_Heures_du_duc_de_Berry_juin_haymaking.jpg

    Chystám se napsat víc, ale nejdřív mě musí někdo vyfotit.

    ReplyDelete
  3. Děkuju za odkaz. :o) Svrchní šat budeš mít taky podle obrázku, s krátkým rukávem? Já nad tím pořád přemýšlím, líbí se mi to vrstvení, ale zároveň se mi moc líbí dlouhé rukávy (pachy) a říkám si, že bych si ozdobila výstřih zlatou výšivkou.. abych vedle našich holek v sametu s brokátem nevypadala jako chudá příbuzná.. :D :D :D

    ReplyDelete
  4. Svrchní šaty budou taky podle obrázku. Vyhodnotila jsem krátký rukáv jako nejvhodnější k mé postavě a letnímu počasí.

    Jů by taky chtěla nějaké zlatem vyšívané šatičky a luk a šípy, podle vaší Kačky :-) Mě se to taky moc líbí. A budou lněné nebo jiné?

    ReplyDelete
  5. jj, budu mit lnene, nejspis tmave cervene. dnes jsem se tu crcala s satem pro Makuldu a dost jsem u toho rostla, strih od Krea vubec nesedel, musela jsem presivat. ale rysuje se to zdarne, ted jen se rozhodnout, jestli to bude mit bez rukavu nebo s kratkym.. jsou to dilemata :o)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.