Máme tu malý obchůdek s potravinami a smíšeným zbožím, kde mají mimo jiné i vážené droždí. Žádná uniformní kostička, jakou si koupíte v celém Česku, pěkně nepravidelný kousek nevábně vypadající hmoty, obvykle s origoš podpisem pracovníka, který jej balil.
Na kynutých těstech ujíždíme stejně jako
Stassy.
Skořicový šneci měli u nás dnes premiéru, která určitě nebude derniérou. Chutnali nám moc.
Vypadají parádně, tož ať chutnají! :o)
ReplyDeletePS: já bych je fakt mohla jíst pořád, z poslední várky jsem jich na jeden zátah spořádala pět.. ehm ehm.. :-D
Vypadají krásně!
ReplyDeleteMně čerstvé droždí naopak připadá vábné. Fakt, už od dětství mě úplně fascinuje, jak vypadá, jak voní, jak se drolí mezi prsty... Ale ti skořicoví šneci mě teda vábí taky! :-)
ReplyDeletea kde je rodinná statistika? :D
ReplyDeleteTak jsem sneky vyzkousela a jsou opravdu uzasni - deti si je vzaly k vecernicku po veceri na dojezeni. Urcite je budu opakovat. Navic je to relativne jednoduche a rychle. A drozdi uz nejakou dobu kupuju u nas v pekarne, na prvni pohled mi pripada lepsi nez ta klasicka kostka.
ReplyDeleteDíky za reakce. Šneci mi chutnají víc než kringel, al eten je zase efektnější na pohled.
ReplyDeletepro Kecku: chutnaly všem, nejvíc mně jako obvykle :-)
Chci vyzkoušet, vypadají krásně, tak raději dotaz - tu vodu lijete opravdu jen tak na dno trouby?
ReplyDeleteDíky, Hana M.
Vážené droždí už jsem hoóódně dlouho neviděla..... šneci vypadají báječně:-)
ReplyDeleteAjka
Hani, přiznám se, že jsem recept až k pečení nedočetla. Pekla jsem normálně na 180 a šlo to i tak. Ale při pečení chleba do troubu vodu opravdu liju, ale mám dole starý plech.
ReplyDeleteJen co zmizí dnešní buchta, pusím se do šneků :-)
ReplyDeleteKdyž mám na výběr, vždy radši koupím vážené droždí. U nás zabalené ve voskovém papíře, propiskou nadepsané 3,60. Takový nádech "starých časů" :-)