4.9.14

Pruhované kamašky z jehněčí vlny

Jehněčí přízi Timmy jsem dostala jako dárek od milé paní s velmi milým vzkazem na pohlednici s medvídkem Pú. Nejdřív jsem jej ani nečetla, protože jsem si myslela, že je předtištěný, jak bylo písmo úhledné a pravidelné. 

 Využila jsem předmotaných klubíček z trojité příze a upletla kamašky pruhované. Český návod najdete zde. Uzavírala jsem klasicky, ale na jehlicích o asi o číslo až dvě větších, takže spodní konec nohavic je poměrně volný. To je jen taková poznámky pro lenochy, kteří se stejně jako já odmítají učit něco nového. Jana z Kohoutího vršku doporučuje a vysvětluje šité uzavírání.

Kamaše, náš hrubý plot a dýně. Jsem zvědavá, jestli plot zítra takhle krásně udrží i pletenou kombinézu.

6 comments:

  1. Ještě jsem nestihla napsat komentář, že srdečně gratuluji k té úžasné novince a hle krásné teplé vlňáčky. Já mám ještě o pár týdnů k dobru víc, ale zatím jsem stihla jen pletenou deku. Do vlňáčků se pustím. Ať se daří M.

    ReplyDelete
  2. Dobrý den,
    o Timmy také uvažuji, můžu se zeptat, jak se chová vůči pokožce (sice by jako jehněčí měla být jemnější, ale ne vždy se na to dá spolehnout, tak by mě zajímala osobní zkušenost, než jí objednám). A ještě jeden dotaz - jaká byla ca. spotřeba na vlnáčky?
    Děkuju a hezký den
    Katka

    ReplyDelete
  3. Katko, mě osobně Timmy přece jen maličko kouše. Na holou miminkovskou kůži je asi dávat nebudu. Hotové vlňáčky váží asi 80 g.

    ReplyDelete
  4. Timmy přízi mám taky a dostala jsem ji od stejné ženy. :-) To je krásné, ta A. je tak hodná. Moc pěkné vlňáčky, miminku to bude slušet.

    ReplyDelete
  5. Nádherné! ... a gratuluji ke třeťátku ... taky máme tři (třetí je po dvojčátkách) a manžel říká, že to třetí je "bonusové" v dobrém slova smyslu. Tak ať to platí i u Vás :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.