25.9.14
Pomazánka z červené čočky
Pomazánky u nás moc nejedou, ani dětem ani dospělým. Často však vařím polévku z téměř stejných surovin jaké jsou v Bioabecedáři uvedeny u receptu na pomazánku resp. kaši. Ona je to v mém podání stejně taková polévka kašovité konzistence. Stačí do vroucí vody nasypat trochu červené čočky a hodně mrkve pokrájené na větší kousky a uvařit do měkka. Pak rozmixovat a podávat s chlebíky opečenými na olivovém oleji. Věřím, že podle postupu u Hančina receptu a po přidání pár dalších surovin, by měla polévka lahodnější chuť, ale strávila bych vařením více času než vaření věnovat chci.
Rodinná statistika: Jó tahle polívečka moc chutná, stejně jako mně. Muž ji sní, Jů spíš jen z donucení.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Super nápad, já dělávám občas tu pomazánku a kupodivu chutná i muži:-) Polévku musím zkusit.
ReplyDelete