30.7.14

330/365

Narozeninový svetr pro Jů. Původně měl být překvapením, ale nakonec jsem ráda, že jsem ho mohla v průběhu pletení zkoušet. Velikostně jí sedí akorát. Ještě zajít do města pro pár knoflíků na soví oči.
Je to můj první návod, který jsem si koupila. Příze Big Merino od Dropsu, odstín Ametyst. Spotřeba: necelých 7 klubíček na dítě o výšce cca. 120 cm.

10 comments:

  1. Tak ten se vám opravdu povedl, krásná práce a vaší holčičce moc sluší :-)

    ReplyDelete
  2. Děkuji. Už pletu i pro tu druhou.

    ReplyDelete
  3. Ten je krásný! A Justýnka taky...

    ReplyDelete
  4. Svetr je krásný a moc Jů sluší. A koukám, že je dost vysoká. 120cm má náš sedmileťák...

    I.

    ReplyDelete
  5. Sedí perfektně a moc sluší :)

    ReplyDelete
  6. Svetr kráný. Sovičkajsou úžasné. Také již nějaký čas uvažiji o svetru s kruhovým sedlem, ale ještě jsem nenašla odvahu ho uplést. Tak nějak tuším jak se plete, ale ještě jsem se nějak nedostala k tomu si spočítat kolik nahodit a kolik a v jaké řadě přidávat. Nějak jsem na to líná.
    A dík za uvedení spotřeby. Po Merinu od Dropsu jsem také koukala, ale netušila jsem, kolik bych na svetr potřebovala. Tak teď jen počakat, jestli nebude ještě nějaká akce a pak hurá do koupě.

    ReplyDelete
  7. Hihi, já ten samý dělám jako narozeninový pro Makuldu. :-D :-D :-D
    Povedený je a Jů moc sluší. Těším se, jak sovičky vykouknou, až budou mít očka. :o)
    A jak sis poradila s velikostí, resp. modifikací návodu? Mě to stálo spoustu přemýšlení a počítání, abych si to upravila na použitou přízi a Makuldinu velikost..

    ReplyDelete
  8. Děkuji za milé komentáře.

    Stassy, tak to je dobrá náhoda, Už se těším na ten Makuldin. Já mám tohle přepočítávání normálně ráda, aspoň si procvičím mozek, ale u návodu kupovaného s tím, že nebudu muset počítat mě to trochu naštvalo. Navíc velikosti moc nesedí ani u jedné z holek, jsou obě asi moc vysoké na svůj věk.

    ReplyDelete
  9. No jo holt mají vysoké rodiče. Manžel je vysokej a já taky nepatřím mezi malé ženy. No a náš prcek - když mu bylo 2,5 roku tak byl stejně velký jako některé 4 leté děti ve školce kam chodí ta naše starší cácorka. Takže oblečení jsme měli vždy větší než jejich vrstevníci. Naše děti nosili v půl roce oblečení na roční děti. Prostě nějak víc vyrostli.
    Svetřík je krásný.
    Lucka

    ReplyDelete
  10. Svetr perfektní. Justýnka neméně. Krásná práce (pletařská i rodičovská)...

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.