3.6.14

Špaldové muffiny s čokoládou a ořechy


Další pokračování mého snažení vařit podle receptů z Bioabecedáře - špaldové muffiny s čokoládou a ořechy (trochu upravený recept najdete 
zde). Víceméně jsem se držela receptu, ve kterém se míchá celozrnná a hladká mouka v poměru 1:1. Sladí se rapadurou, sušenou třtinovou šťávou, kterou jsem nahradila stejným množstvím třtinového cukru a lžící melasy. Místo bio čokoládových peciček jsem v mixéru nasekala 40 g hořké a 40 g mléčné čokolády Orion, kterou můj muž nakoupil ve značném množství v nějaké akci. Část jogurtu jsem nahradila zakysanou smetanou, kterou jsme měli otevřenou. 

Chuťově mi muffiny přijdou trochu podobné perníku, asi díky té lžičce skořice. jsou takové hutnější, méně sladké než je obvyklé. 


 Rodinná statistika: Zatím jsem snědla dva (jsou dost velké), holky každá skoro jeden celý a myslím, že jim docela chutnaly, muž zatím neměl příležitost je ochutnat..

2 comments:

  1. muffin vypadá víc než dobře. by mě zajímalo, jak se to dělá, že je takhle pěkně "hříbkovitý". já když je dělala pro K. do školky na narozeniny, zkusila jsem dva různé recepty a v obou případech byly z muffinů placky.. :-(

    ReplyDelete
  2. Já tam dala tentokrát hodně těsta, už samo těsto koukalo z formy/košíčku a pečením ještě nabylo. Normálně se mi takové taky nedaří.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.