29.1.13

355/365

Už dlouho jsem si brousila zuby na "nejlepší čokoládový dort". Přiznám se, že jsem z něj trochu zklamaná. Připomíná mi hodně mou oblíbenou francouzskou buchtu Moelleux aux chocolat, která nedá tolik práce, není tak sladká a je jí méně, takže jí člověk i méně sní :-))). Zajímavější mi přišel pravý pařížský dort, a to i přes to, že se mi srazil krém. Láká mě i tento recept , podle kterého peče dokonalé dorty Jana z Kohoutí vršku, ale odrazují mě ta syrová vajíčka.

3 comments:

  1. Evo,
    ja uz par rokov peciem tento cokoladovy dort z Apetitu: http://www.apetitonline.cz/recepty/11-cokoladovy-dort.html .. Je uzasny! Tak jednoduchy, ze sa az zda neuveritelne, ako chuti.-) Davam menej cukru a peciem vo stvorcovej forme cca 30 x 30 cm, nakoniec krajam na stvorceky ako brownies. Vsetci si zatial oblizali prsty.-)
    katarina

    ReplyDelete
  2. Katerino, podle velmi podobného receptu peču tu francouzskou buchtu, jen tam není ten jogurt, tak je taková opravdu hutná. Taky krájím na čtverce. Proto jsem byla zklamaná, čekala jsem něco extra a ono je to jako buchta, kterou peču na své poměry docela často.

    ReplyDelete
  3. Evi, dohladala som recept na luxusne brownies - je take, ake ma byt. Vlacne, vlhke, cokoladove.-) (od kolegu):
    rozpustit 200g horky coko
    a 200g masla,dobre rozmichat.

    Do jine misky smichat:
    4 vejce,
    120g cukru
    a 80g hladky mouky
    -hodne dobre rozmichat a smichat s cokosmeskou-mixerem idealne.

    Formu plnit do 2/3.pect cca 20min na 200'-vrsek popraska.vnitrek by mel zustat mokrej:-)

    Uzasny..ziadna "buchta" .-)
    Katarina

    --

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.