1.11.12

Pár fotek z Peru

Pár vzpomínkových fotek z Peru. . Tři nosící fotky z Peru jsou v článku o šátcích . Dnes jsem vybrala nějaké na téma "ruční práce" a k tomu tři bonusové.

 Barvená přadena v obchodě a dole pletení na ulici.

Předení. Na první fotce jej má paní v klíně
Paní se nám nabízela ke koupi ručně tkané šály a náramky. V pozadí hora Aussangate.

Machu Picchu, které pro mě bude vždy místem, kde mě můj muž plánoval požádat o ruku a rozmyslel si to. Prý jsem byla tak protivná, že neměl chuť. Ano, přiznávám, byla jsem protivná, neboť mi bylo zle z nadmořské výšky. Navíc mě nutil lehnout si na kraj jedné terásek, pod kterou byl pořádný sráz dolů. Prý z toho bude pěkná fotka. Já se bála, že vstanu, zatočí se mi hlava a poletím z terásky volným pádem.

A tohle je místo, kde jsem nakonec byla o ruku požádána. Bylo to na čtyřdenním treku kolem hory Aussangate. Když jsem po jedné svačině vstala, tak se mi zatočila hlava. Najednou slyším odněkud zezdola: "Když už jsi došla se mnou až sem, vezmeš si mě?" Chvíli jsem nemohla odpovědět, měla jsem před očima mlhu z toho točení hlavy, jen jsem tam stála a ani jsem neviděla, že tam můj muž klečí na jednom koleni s nachystaným prstýnkem. 
 
Poslední fotka, jen tak pro radost.

5 comments:

  1. No to je dnes úplný román :))...nádhera. Ty fotky...hm!!!! Myslím, že v Peru bych se skrz to pletení cítila "jako doma" :). A historka s požádáním o ruku mě teda rozesmála. Evi, cestovali jste před dětma hodně?

    ReplyDelete
  2. A ještě Evi, teď jsem dočetla Tvůj článek o šátcích...bys mohl vydat knihu s takovýma zkušenostma :). Já si doma syslím ten svůj jediný, ale kam se hrabu na Tebe :).
    A pak mám probu: myslíš, že bys mohla zveřejnit postup, jak šiješ ty svá úžasná nosítka na panenky? Rozhodla jsem se je ušít svým holčičkám k Vánocům. Díky*M.

    ReplyDelete
  3. Markéto, odkaz na návod na ušití nosítka je vpravo mezi jinými návody :-)

    Až tak moc jsme před dětma necestovali. Kromě Peru jsme byli delší dobu ještě v Austrálii a na NZ. Docela mi to chybí. Příští rok snad pojedeme do Chorvatska, což mě moc neláká, ale pro holky to bude nejlepší. Další rok bych strašně hrozně moc ráda do Švédska. Ale to je spíš jen sen.

    ReplyDelete
  4. Machu Picchu závidím :o) Jeden z mých dětských snů, které jsem si zatím nesplnila. Jeli jste s cestovkou nebo na vlastní pěst?
    Story se žádostí o ruku mě pobavila ;)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.