31.5.12

Deka z babiččiných čtverců



Dlouho jsem přemýšlela, jak se šikovně zbavit všech těch klubíček, která mi leží nevyužitá v komoře. Řešení mě cvrnklo do nosu samo. Háčkuju "granny square sampler afghan", což se těžko překládá. Je to vzorník nejrůznějších babiččiných čtverců  v podobě deky. Vlastně ani nevím, jak bude výsledná deka vypadat, prostě jen slepě následuju návod od Blair, který každý pátek objevuje na její blogu Wise Craft

Týden první - jeden kus klasického babiččina čtverce o sedmi řadách  a dva kusy o pěti řadách.
Tenhleten prďola je z druhého týdne, kdy se má uháčkovat 10-14 kousků klasického babiččina čtverce o třech řadách. Přiznám se, že nemám ráda to schovávání konců. Přijde mi pomalejší než samotné háčkování. Snažím se to nyní dělat průběžně, aby toho potom nebylo moc najednou. Jediné, co se mi na tom líbí, jsou ty pestrobarevné hromádky odstřižků.

PS: Taky vás tak fascinuje slovo "afghan"?
PPS: Kdyby jste se chtěl někdo přidat a potřeboval byste pomoci s anglickým překladem, tak ráda pomohu.

7 comments:

  1. Krasne farby:) som zvedava na vysledok:)

    ReplyDelete
  2. Sunny, díky. Já su taky zvědavá na výsledek :-)

    ReplyDelete
  3. Téééda! Souhlasím s tím, že háčkováním se dá využít každá volna chviličička :), což nepltaí třeba u šití. M.

    ReplyDelete
  4. Moc se mi tento styl háčkování líbí, často nahlížím na Ravelry, tam jsou neuvěřitelné skvosty! Už jsem uháčkovala dvě deky, poměrně jednoduché (až na to začišťování konců! :-), ale teď bych se chtěla pustit do díla, kde nebudou všechny čtverce stejně velké. Akorát nevím jak to počítat, aby mi to pak sedělo k sobě. Budu si k vám chodit pro inspiraci :-) Moje angličtina je poněkud jednoduchá :-). Přeju vám hezký den! Mám váš blog moc ráda!

    ReplyDelete
  5. ...se těšim na výsledek a předpokládám, že pokud budeš průběžně vkládat, neodolám a připojím se. vždycky bylo nad můj morál sestavovat jednotlivé čtverce tak, aby štymovaly, ale tady už je to hezky předkousaný = výzva jak... brno:o)

    ReplyDelete
  6. Ahoj Evi, chodím k Vám koukat téměř každý týden. Uháčkovat s Vámi deku je dost velká výzva. Sice mám už tři týdny zpoždění, ale jdu do toho. Jen mi prozraďte z jaké příze háčkujete? Já mám nejraději Merino od Vlnapu a myslím, že i tentokrát neudělám změnu.

    ReplyDelete
  7. Mileno, já mám taky nejradši Merino, ale tentokrát háčkuju z nejrůznějších zbytků, které se mi nahromadily. Je tam i Merino, ale pak hlavně různé bezejmenné příze. Ať se Vám jde práce od ruky.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.