16.2.12

Princeznovské šaty

Dneska byla Justýnka za princeznu na maškarním bále. Barvu šatů si v pondělí vybrala sama - žlutou, což mě velmi mile překvapilo. V Karsu na Josefské jsem se zeptala prodavačky, jestli nemá nějakou žlutou látku na princeznovské čaty. Doporučila mi taft nebo brokát. Vybrala jsme si viskózový brokát s vytkávanými velkými květinami (asi 130 Kč*m), krásně lesklý, taková princeznovská látka. Jednobarevný taft by byl podle mě příliš nudný, chtěl by nějaké další zdobení, na které jsem neměla čas. Pod sukní je spodnička z dvojitého světle žlutého tylu. Podšívka je z tenkého popelínu, který jsem měla doma. Střih je z Burdy 6/2010. Jen jsem prodloužila sukni, aby sahala až skoro na zem a přidala tyl.

Korunka je možná zbytečně vysoká, protože se nevlezla na většinu fotek :-) Je ze zlatého úpletu (opět z Karsu asi 300Kč/m) podloženýho výztuhou od Definitiv, ale bohužel nevím, kterou. Určitě nějakou hodně silnou. Drží zatím pěkně.

Justýnka je ze šatů nadšená, což mě těší. Takže se možná překonám a ušiju jí ještě jednu variantu tohoto střihu z nějaké obyčejnější látky, aby měla v létě, co nosit.

4 comments:

  1. Šaty jsou úžasné, ale ten pravý šmrnc jim dodává Justýnka, určitě se všem moc líbila!
    Evi, jsi superžena, prosím Tě kdy to všechno stíháš???

    ReplyDelete
  2. Evo,
    krásné šatky, krásná princezna Justýnka a velmi šikovná a tvořivá maminka :-)

    ReplyDelete
  3. Moc pěkné, zrovna mám taky jedny rozešité Sáře k narozeninám...:).

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.