12.5.19

Líbánky v Římě I


Téměř celý minulý týden jsme strávili v Římě. Jen my dva. Taková svatební cesta po deseti letech od svatby. Děkujeme babičkám, dědečkům a tetě za hlídání. Bylo to skvělé. Budeme z toho žít ještě dlouho.


Postupně sem se budu vkládat fotky, hlavně pro sebe, protože ráda vzpomínám. Sama nemám cestopisné články a knihy moc ráda, většinou jen proletím fotky a text moc nečtu (ale jsou výjimky). Až se za sebe stydím, ale prostě to tak mám.


Nejradši mám články o tvoření, kvůli kterým tento blog vznikl, ale poslední dobou moc tvořit nestíhám. Do Říma jsem si vezla háčkování a dostala jsem se k němu snad jen jednou ve frontě na lístky do Kolosea.



Co dobře snáším, jsou krátké příspěvky s pár fotkami a krátkými komentáři. Pokusím se toho držet, vybrat jen ty nejlepší fotky, přidat nějaký vtipný, výstižný nebo užitečný komentář. První foto a komentář následuje :-)



Jeden z mnoha asijských párů, které se nechávaly fotit fotografem na klasických turistických místech.

Přeji krásný třetí májový týden a příště něco u ubytování.

8 comments:

  1. Krasa, taky jsme byli, jen teda na 4 dny, předloni s Áčkem v břiše :) První 3noční hlídání mamčino...užily si to holky u ní i my v Říme!! Tak si ráda připomenu..

    ReplyDelete
  2. Úžasný! Já Řím miluju a letos máme taky deset let od svatby. Tvůj článek působí skoro jako znamení pro akci. :)

    ReplyDelete
  3. Já bych cestovala, až bych brečela :-) Konečně děti povyrostly a jsou ochotné nechat se pohlídat. Ale babičky pracují. A hlavně nás stavba vyčerpává fyzicky, psychicky i finančně. Takže jen výletujeme všichni spolu.
    Za rok snad :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pro nás to bylo poprvé za 10 let. O to víc si toho vážíme. Stavba je náročná, když jsme stavěli ( dum kde uz nebydlime), jezdili jsme jen na chalupu. Držím palce ať to uteče co nejrychleji.

      Delete
  4. Já jsem za cestopisné příspěvky ráda - a většinou mi stačí taky spíš fotky a jen krátké popisky. Takže děkuju. :-) A přeju vám, že jste si to krásně ve dvou užili. A můžu se zeptat? Jak to v tomhle jarním termínu vypadá v Římě s množstvím lidí (turistů)? Je mi jasný, že tam jsou a že jich je hodně, jen jestli je to snesitelný... Třeba Athény teď byly celkem v pohodě. Kl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkujeme za přání. Užili jsme si to na 100%. Počet turistů mi přišel snesitelný. Nejvíc narváno bylo ve vatikánských muzeích, to už bylo chvilkama nepříjemné, ale jinak v pohodě. U moře nebyla ani noha :-)

      Delete
    2. To vypadá dobře. :-) Děkuju.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.