30.11.14

V akci


Overal i čepička, upletená cestou z Chorvatska. Času na pletení bylo dost. Vyjeli jsme před sedmou ráno, dorazili chvíli před půlnocí.

Overal je skvělý, jen část trupu mohla být trochu delší. Zatímco rukávy i nohavice jsou Jáovi stále velmi dlouhé, v trupové části takové rezervy nejsou. Čepička má díky špičce zeštíhlující efekt. Schválně si ji zakryjte na fotce prstem.

28.11.14

První letošní sníh


Dva měsíce


Sedm kilo, dvě brady a spousta úsměvů pro mámu, tátu a sestřičky.

27.11.14

4/31

Boty. Všechny vyházet, utřít poličky, vymyslet zasedací pořádek a vrátit skoro vše zase zpátky.
Odkaz na pokyny zde.

3/31

Konferenční stolek. Na tom žádné krámy dlouho nevydrží,  to se děvčata postarají.

2/31


Kosmetika. Shromážděním všech lahviček na jedno místo jsem zjistila, že celý příští nemusíme kupovat šampony, tekutá ani pevná mýdla a sprchové gely.

23.11.14

Domácnost bez krámů za 31 dní


Den první. Ponožky. Jó na to šla po svém.

Zítra nás čeká kosmetika.

22.11.14

Gradace II

První "vlněné trencle" z přemotaných klubíček jsou hotové.

21.11.14

Staronová a nová nosítka

Našila jsem pyramidku nosítek z osvědčených látek - s kytičkami, slony a dinosaury. Ty tři se slony už jsou pryč. Škoda, že už tu látku nemají, koupila jsem poslední zbytek.

O víkendu snad ještě přibudou dvě nové varianty - s lištičkami a s barevnými puntíky. Do nosítek vkládám pozitivní pronosící energii, neboť jsou alespoň z části šita s malým Já v šátku.
Jedno s lištičkami už je hotové a vystavené na Fleru.

20.11.14

Podzimní antoníček


Žluté obaly na květináče a obháčkovaný kamínek v barvách podzimního listí spadeného na blátivou cestu.

16.11.14

Zavinovačky


Ušité už skoro dva roky. Nyní konečně nafocené a vystavené na Fleru.

14.11.14

Gradace


Ihned po dopletení zeleného svetru jsem si objednala nová klubíčka. Malý Já už pomalu vyrůstá z "vlněných trenclí", jak doma říkáme vlňáčkům a potřebuje nové. Nejlépe dvoje nebo troje, abychom tento nejvytíženější kousek garderóby mohli častěji střídat, lanolínovat a prát.

Objednala jsem tři tmavomodrá a tři světlá klubíčka jehněčí příze Timmy a přemotala je do čtyř klubek. Příze je hodně tenká (50 g odpovídá 375 m), je nutné ji plést dvojitě nebo trojitě a toho lze využít k zajímavým přechodům. Škoda, že nemá tak krásné barvy jako třeba merino od Purl Soho, ale pro kluka mi to až tak nevadí.

11.11.14

Čepice pro Jů


Stav po jednom a kousku Hry o trůny. Na super silných ponožkových jehlicích to jde super rychle. Na monitoru vidíte tento návod, na který jsem si vzpomněla i díky Vlněným sestrám. Jen nechápu, jak je možné, že si vzpomenu na kdejaký návod, který jsem kdy viděla, ale PIN ke kartě, kterou používám dvakrát týdně zničeho nic zapomenu?

Z dnešního odpoledne


 Hotové oblečky na koule. Snad nejsou ty velké moc velké a ta malá moc malá.





Program na pár večerů - čepice k Jůině nové zimní bundě.

9.11.14

S jehlou v posteli



Vyšívání jsem vyhodnotila jako nejméně fyzicky náročné z ručních prací. Výsledkem jsou obaly na zdravotní průkazy. Kvalita odpovídá mým (ne)schopnostem a pracovním podmínkám.  Jůino jméno jsem musela vypárat a vyšít tmavší barvou, ta světlá se jí nelíbila.



Pro obě holky srdíčka, aby se nehádaly, pro kluka plachetnici, aby z něj byl námořník po tatínkovi.

6.11.14

Rukáv

Detail rukávu. Včera byly síly fotit. Dnes jsem si zašla k doktorce pro druhá antibiotika, když se mi angína po těch prvních vrátila.

3.11.14

Když se nedaří


Zelený svetr už byl hotov. Rozhodla jsem se neplést rolák, protože
1. mé potěhotenské postavě bude víc slušet klasický kulatý výstřih
2. bude to rychlejší
3. zbude mi víc příze na sladěný svetr pro Já

Jenže jsem pro lem výstřihu nabrala příliš mnoho oček, takže mě čekalo další párání (párala jsem už celé rukávy, počáteční spodní lem hlavního dílu a kdoví, co ještě).

To mi připomíná, že jsem Jů v pátek večer ušila nové softsheláky a jsou jí těsné. Je nám to líto oběma. Takže opět znovu všechno včetně střihu. Aspoň, že jí babička jedny koupila, takže bude mít v čem chodit než se dokopu ušít nové.


2.11.14

Na komodě

Natřený domeček a květina zachráněná babičkou.

Přeji pěknou neděli