25.12.13

113/365

Tak, a je po Vánocích.

112/365

Štědrý den u nás proběhl v neuvěřitelné pohodě.

 Je to už rok a dva dny, co jsme se sem přestěhovali a jsem tu šťastná. Konečně jsem našla místo, kam patřím. Proto i ten obrázek ze hřbitova, přišli jsem zapálit mojí prababičce a pradědečkovi svíčky na hrob.

23.12.13

Už je taky máme ...

...  polštáře se stromečky. Pořád jsem jejich výrobu odkládala, až Syroovčiny mě rozhoupaly k jejich natištění a ušití. Největší dík patří mému muži, který se holkám poslední dobou hodně věnuje a mám víc času na vaření, uklízení a tvoření.

U Syroovky jsou jmenované dvě tvůrkyně stromečkových polštářů (Markéta a Jana), já přidám dalšídvě - Lucii a Martu. Víte ještě o někom? Líbí se mi jak má každá trochu jiný tvar stromečku i jinou kompozici na polštáři.

Žádné aranžmá u nás dlouho nevydrží.

111/365

Krásné a pohodové Vánoce s těmi, které milujete.

110/365

Jů byla celý den u babičky a tak jsme měli čas věnovat se Jó. Tady míchají s mužem hmotu na rumové kuličky. Šlo jim to spolu skvěle. Zvládli jsem ještě další tři druhy a tím letos končíme.

21.12.13

109/365

Snad poprvé jsem o víkendu vstala dřív než muž a děti. Jen kvůli tomu, abych je mohla potěšit čerstvě upečenou snídaní. Takže vám představuji svůj první kringel. Jedli ho všichni, muži tam chyběla jablíčka, Jů se naopak opakovaně ujišťovala, že tam žádné ovoce není.

PS: Suroviny na těsto jsem dala do domácí pekárny ještě večer. Moc děkuji své sestřence Pavle za tento skvělý svatební dar.

20.12.13

108/365

Chaos v obýváku a stromeček z Jůiných výtvorů nad pohovkou.

Včera Jů donesla ze školky náruč výtvorů a paní učitelka slibovala, že zítra jich bude ještě jednou tolik. Zachvátila mě panika. Co s tím vším uděláme?  To si jako máme někde pověsit? Uáááá. Pak jsem umývala nádobí, hleděla přitom na tu neutěšenou zeď nad pohovkou a najednou mi to v mozku secvaklo. Udělám z výtvorů stromeček. Radši jsem o ničem moc nepřemýšlela a rychle jednala, jinak by mě mohla opustit odvaha. Přece jenom poslední dobou koukám na pokoje vyzdobené v severském stylu, kde se z barev vyskytuje hlavně bílá, šedá, černá a zase bílá. Takže jsem si od oka vyznačila obrysy malířskou páskou a pak stejnou páskou přilepila i obrázky. Když dnes Jů donesla druhou náruč výtvorů, tak jsem jen zajásala, že ti velcí andělíčci jsou dva a ne jen jeden, jak jistě měly ostatní děti, a těšila se až stromeček dokončím.

107/365

Moje nástěnka a rodinný kalendář na příští rok.

Kalendář je z Brány k dětem, jde napasovat pro libovolný počet dětí, maminek i tatínků a děti ho mohou vybarvit.

Nástěnka je z IKEA. Kromě nejkrásnějších holčičích výtvorů (Jó poprvé namalovala celou naši rodinu, každou postavičku jako shluk čar, ona sama je u mě v bříšku) tam mám hlavně papírky se seznamy věcí, které je potřeba koupit a velký seznam toho, co je dobré udělat každý večer, aby ráno bylo co nejméně hektické. Je hezky po ruce a na očích v kuchyni nad okpávačem.

18.12.13

106/365

Lehce odkvetlá kráska za plotem.

105/365

Jů včera nemohla usnout a tak byla se mnou v pracovně, když jsem šila.

17.12.13

104/365

Můj šuplík s háčkováním. Na dosah od počítače, kousek od hlavní hrací plochy v obýváků.

15.12.13

Vánoční antoníček

S ranní jinovatkou. Další kamínek, který neutekl mému háčku.

Maličký věnec na vysokých dveřích. Recyklovala jsem náš loňský.

104/365


14.12.13

103/365

Moje milá babičko, všechno nejlepší a hlavně to zdraví. Mám Tě moc ráda.

102/365

Noc před oslavou. Dort je v ledničce, barák je jakž takž uklizený, i když na fotce to tak nevypadá. Kéž se zítřejší oslava vyvede, i když někteří milí bohužel nedorazí. Posílám jim do nemocnice hodně sil.

101/365

Nová forma na dort. Škoda, že jsem si při jejím nákupu nevšimla, že Tescoma vyrábí formu s nastavitelným průměrem. Ta by se mi hodila na pětipatrový pro Jů k narozeninám.

100/365


Těsně před čištěním zubů.

10.12.13

99/365

Na šaty pro Jó. Zjistila jsem, že nutně potřebuji ještě nějakou zlatou stuhu na šněrování, takže šití se zase o den odkládá. Ach jo.

Opletené stromy u Olympie

Chtěla jsem napsat v zimní šedi září, ale při pohledu na fotku je vidět i spousta zimní zeleně, takže se opravuji  na: Za brněnskou Olympií září veselé pouliční pletky. Ty "svetříky" na prvních dvou fotkách vypadají pletené na stroji, ale ty na sakuře budou asi pletené v ruce. Přemýšlím, jestli mě potěšily víc tyhle barvičky nebo nový bundokabát.



9.12.13

98/365

Nákup před oslavou. Vařit sice nebudu, ale čeká mě pečení dortu, proto ty šlehačky. Konečně mám připravená dvě těsta na cukroví. Letos to ho nějak nezvládám. Loni to bylo stejné, ale to jsem se mohla vymlouvat na stěhování.

97/365

Oslava kulatých narozenin mé milované "veselé" babičky se blíží. V neděli jsem snad dvě a půl hodiny šila dvanáct prostírání ze starého ubrusu.

96/365

Ráno po noci (v mém případě spíš večeru) ve sklípku.

95/365

Ibišek před domem nám letos zdobí barevné baňky. Háčkované muchomůrky se přesunuly na sakuru na dvorek.

5.12.13

94/365

Vánoce v koupelně.

93/365

Takhle jim to vydrželo půl hodiny beze slova.

3.12.13

92/365

Úterý je den, kdy chodí naši. Dneska tatínek přinesl vánoční dárek od jedné italské firmy. Úžasnou kynutou bábovku vysokou jako dvě naše české. Mňam.

2.12.13

91/365

Fotíme nosítka před ledičkou. Tahle dvě ležela nenafocená ve skříni kdovíjak dlouho.

90/365

Vyšívám další hvězdičky. Opakuji si staré a zkouším se naučit nové druhy stehů. Doporučíte mi prosím nějakou knihu o vyšívání?