23.4.13

Zásoby

Umínila jsem si, že musím zredukovat zásoby látek a klubíček. Háčkovat, plést a šít hlavně z toho, co mám. Kupovat nové látky a klubíčka jen na konkrétní projekty, na které nelze použít nic z toho, co mám doma. A že toho doma mám spoustu. Kupovat jsem si dovolila také jednobarevné látky, prot které mám slabost a pro které najdu využití snadno a pak klubíčka Merina od Vlnapu.

V posledních dvou dnech jsem oběhla pět galanterií a vykoupila zásoby sytě růžových klubíček a cyklámenová klubíčka jsem nějaká na Joštově nechala, ale pět jsem si jich odnesla. Na dívčí duhovky jsou nepostradatelná. Vlnap totiž tyto dvě barvy nemá v nabídce. Snad mi zásoby vydrží do doby než je Vlnap nabarví. 

22.4.13

6/52

 Jó fotí.
Jů usnula při mém cvičení.

18.4.13

Princezny

Dlouhé chodba v horním patře láká k procházce s kočárky.

13.4.13

5/52

 Zase s tátou.
Nové popelkovské šaty.

4/52

Společná čepičková.

3/52

 Jó u táty.

Jů s čelenkou z plastelíny.

11.4.13

Po letech zpět do formy

Po víc než roce a půl po posledního těhotenství a porodu nastal čas vrátit se zpět do formy. Zhubnout ta poslední 3 kila, zpevnit se a získat aspoň trochu fyzičku. Na nosenideti.cz teď všechny cvičíme s Jill podle jejího videa "30 day shred". Mám za sebou první týden cvičení a pozoruji zpevnění v pase, které sice pro vrstvu tuku není vidět, ale na dotek to cítit je.
Protože já prostě chci zpět ten pas bez tukového prstence, který jsme měla před dětmi. Jasně, stejný už nebude, ale lepší než teď snad ano.

Fotky z Bretaně, 2007.

9.4.13

Miso polévka

Naše první domácí miso polévka. Naštěstí nám všem chutnala. Přece jenom jsem do surovin investovala skoro tři stovky (131,- za miso, něco víc za řasy wakabe), ale obojí vydrží ještě aspoň na dvacet polévek. Příště tam toho misa dám víc, jeho chuť nikomu nevadila a přesolená polévka taky nebyla.
Snídaně z rodinného hotelu v Tokyu. Miso polévka vpravo dole.

Režné šaty pro Popelku


Z lněných látek, které už léta hamouním. V živůtku bez sukně a rukávů Jů dva dny pobíhala a dvě noci spala. Pak jsem jí ho v noci tajně svlékla a dokončila. Živůtek je trochu širší a rukávy trochu delší, ale aspoň vydrží ještě rok či dva než je roztrhá. Dnes v nich vyrazila i do školky.


5.4.13

Aprílová koule



Mírně zasněžená duha na kouli na brance.

Zoubky jako perličky

Během posledních pár měsíců jsem uháčkovala 9 zimních čepiček. Dvě nosí naše holky, dvě holky kamarádů a zbylých pět bude na prodej. Na jaře na odbyt asi nepůjdou, ale dokončit a nafotit bych je chtěla  co nejdřív. Už mi zbývá jen jednu podšít físem. A možná ještě jednu uháčkovat, protože v krabici s klubíčky je ještě jedno chlupaté červené, které by tak akorát stačilo na jednu čepku. Ostatní barvy (fialová, modrá i zelená) už jsou spotřebované, jen růžové barvy zbývá tak na tři řady.
Klučičí varianty. Je skoro nemožné, aby obě holky byly na fotce ostré. Hlavně ta princezna s perlami se dnes neustále vrtěla.

Velikonoční větev

Už je pryč, ale stihla jsem ji nafotit. Větev zůstala a asi zůstane ještě dlouho. Je přímo nad jídelním stolem, zavěšená na světlech. Tedy spíš na objímkách s úspornými žárovkami (vše z IKEA). 
Sundaná vajíčka (z Tchiba) nám Jů pohotově uvařila k obědu.


 Vajíčka nahradily obláčky a duhy. Jsme všechny tři nachlazené, trávíme celé dny doma a tak aspoň trochu tvoříme. Zítra se chystáme na sluníčka.

2.4.13

Rezavky

 Nejsou to vůbec moje barvy. Rezavá a oranžová.

Obě dvě na prodej na Fleru.

1.4.13

Velikonoce na chalupě

Stejně jako loni i předloni. Vlastně i fotky se opakují.

Obarvená vajíčka na okně.


Popelnice.


Společná fotka při odchodu. Sněhulákovi postavenému v sobotu zapadla celá spodní koule sněhem.