25.8.12

200/365

Druhá kabelka pro Jů. První se jí asi moc nelíbí, protože prohlásila, že chce červenou. Tak tady je. Oproti té první má prodlužovací popruh. Ještě mám střiženo na kabelku pro Jó. Tajně doufám, že Jů na touhu po červené kabelce zapomene a obě pak dostanou kabelky až na Jóiny první narozeniny.

199/365

Podařilo se mi sehnat ještě jedno klubíčko. Kupodivu to ale vypadá, že mi to předchozí jedno bude na vestičku stačit. Růžové bavlněné klubíčko je na háčkovanou kabelku pro Jů. Knoflíky jsem na výměnu těch řeckých na pletených věcech po Jó. Červená jablíčka jsou na vestičku a růžové srdíčka jsem koupila Justýnce jen tak pro radost. Zatím jsme je používali jako penízky.

22.8.12

Jó a jo

Jó a jogurt. Neberte to jako stížnost. Já si to užívám. Jó ráda jí a ráda jí sama. Nechce se nechat krmit. S Jů jsem to nezažila a asi bych jí to ani nedovolila. Určitě ne pětkrát denně.

Nejradši krmí sebe sama - rukama i lžící.

Ráda krmí i ostatní - mámu, ségru, především však podlahu.

Dohnáno

 Konečně jsem dohnala, co jsem zameškala v háčkování i focení. Toto je 11. týden.
 12. týden mi udělal obrovskou radost, protože den dva před jeho háčkováním jsem viděla studentku, která měla na tašce našitou dvoubarevnou háčkovanou spirálu a já jsem celou cestu MHD přemýšlela, jak je to háčkované. A pak kouknu na wisecraft a tam mám návod na něco podobného. Háčkování je poněkud náročné a chvílemi jsem se ztrácela, čtyři různé příze se do sebe motaly a výsledek stojí za to.
 Čtverečky z 13. týdne jsou velmi jednoduché na uháčkování, plastické a tak nějak jiné. Přemýšlím, že by se podobně daly uháčkovat i čepičky.
Ve 14. týdnu jsme háčkovali obdélný babiččin čtvereček (v angličtině  ten nelogismus vynikne lépe "rectangular granny square").

V příštím 15. týdnu by se měli čtverečky zajít spojovat.

198/365

Konečně dochází na další z těchto klubíček, konkrétně na červené a hnědé. Původně z něj měl být svetr pro Jů, nakonec to vypadá na vestičku pro Jó. Snad ta dvě klubíčka budou stačit, protože stejná už na prodej nejsou. Snad to stihnu do narozenin, která se nezadržitelně blíží, stejně jako začátek školkového roku.

20.8.12

Duhový maják

Jó mě nepřestává fascinovat svou schopností si hrát sama.

196/365

Báječně vláčný koláč. Inspirace u Jany Grešákové, recept z Apetitu.

195/365

Jablka čekají na zpracování.

194/365

Fidli fidli na housličky.

17.8.12

193/365

Pruhovaná Karkulka a modrý Karkulín jdou krmit koníky suchým chlebem.

192/365

Momentálně nejmilejší botičky naší Jů - cvičky, které dostala od nás k narozeninám.

191/365

Poslední dva týdny jsem neměla čas háčkovat společnou deku. Takže tento týden doháním, co jsem zameškala. Fotka je hnusná, ale čtverečky z 13. týdne jsou ve skutečnosti pěkně plastické.

14.8.12

V kuchyni

 Lečo vařím poměrně často, dnes jsem vyzkoušela recept Dity P. z Albertího časopisu.


 Hňáci, hňáci, hňáci. Vykrajování perníčků Jů bavilo.
Jablíčko mi přivezla sestra z vídeňské Magrittovy výstavy. Klokan je suvenýr z australských domácích potřeb.

190/365


13.8.12

189/365

Malinkatá vistárie sotva vyrostlá ze semínka. Jsem zvědavá, jestli přežije zimu a mou péči a bude nám jednou zdobit zahradu. Jen na kvetení si asi bude muset 20 let počkat.

12.8.12

188/365

Nějak jsem neměla sílu na srazu fotit. Tady si Jů sama hrála s jídlem z pátečního hodování.

187/365

Zcela výjimečně sem dám fotku i jiných než našich dětí. Doufám, že to nevadí. Kdyby ano, tak ji hned smažu.

186/365

Dnes jsem úplně zapomněla něco vyfotit. Balili jsme se na celostátní šátkařský sraz a pekli jednu pizzu za druhou. Troxhu mě to mrzí, ale ne až tak moc, tenhle den jsem se skoro nazastavila a užila si ho naplno.

10.8.12

185/365

Svetřík po Jó se bude o víkendu prodávat. Přešila jsem knoflíky. Drahé řecké za vintage dřevěné.

8.8.12

184/365

Zase ta japonská deka. Na pořádné focení poslední dobou není vůbec čas. Sotva se přes den stíhám starat o holky, rychle uvařit a trochu poklidit.

7.8.12

183/365

Dnes jsem totálně propadla jako matka. Ječela jsem, vyhrožovala až hrůza.

182/365

Japonská deka je konečně hotová. Konečně se mi taky začala líbit. Čím to je, že prošití deky vždycky změní k lepšímu? Dávám ji vždy ráno na koberec a přes den se s ní kochám. Pokusím se ji časem nafotit lépe.

Sotva jsem došila dárek pro Jů k narozeninám, došlo mi, že Jů bude nutně potřebovat přehoz na postel. Skvělý dárek k Vánocům. Snad těm letošním. Vidím to na spoustu růžové a kytiček. Moc se mi líbí Single Girl Quilt Pattern, ale to spíš k nám do ložnici. Nejkrásnější je podle tento duhový z jednobarevných látek.

5.8.12

181/365

Velká osava je za námi. Toto je jediná fotka, kterou jsem vyfotila.Nemám ani dort, který mi dal tolik práce, ani dárek, který dal ještě víc a bude potřeba ho ještě dokončit, protože včera v noci jsem už neměla dalších sil.

180/365

O mečících jsem už psala. Za pár korun si koupíte ohromnou kytici, která dlouho vydrží. Jen je potřeba mít dostatečně velkou vázu (mám zatím jen dvě) a bezpečné místo mimo dosah dětí.

179/365

Šrucha je rostlina, kterou na zahradě rozhodně nechci.Tady obklíčila nějakou chudinku na střešní zahradě.

2.8.12

178/365

Jó se naučila vylézt ze židličky na stoleček a ze stolečku na stůl. Dala jsem tedy židličky na stůl, abych tomu zabránila a dopadlo to takhle.

Člověk by nepoznal, že dítě na fotce má tělesnou teplotu 38,5°C.

177/365