22.10.11

Klubíčka a plány

Blíží se zima a s ní nutnost nosit teplé prádlo. Nakoupila jsem tedy pořádnou zásobu klubíček, abych měla za dlouhých zimních večerů co plést.Vzala jsem jedno červené, jedno světle hnědé a jedno šedé. Šedé je vlněnoalpakové a budou z něj návlečky pro Jolanku. Z hnědého a červeného udělám zkušební vzorek na svetr pro Justýnku.To zelené je 100% vlna s nádherným leskem. Z téhle vlny má Jů čepičku a návlečky a já z ní budu mít rolák, když budou dlouhé zimní večery dost dlouhé.Melírovaná příze v popředí je určená na propínací svetřík u dětské Burdy. Poslední klubíčkové foto dokazuje, že tyhle tři vlny mají v galanterii na Jánské zlevněné na skvělé ceny. Pořád přemýšlím, jestli té nádherné zelené nevyužiju víc než 800 gramů, protože 39 korun za stogramové klubíčko je fakt pakatel a mně a mé sestře se ta zelená líbí strašně hrozně moc (a snad nám i sluší).
Jolanka ve vlněném kompletku. Vestička Pebble a vlňáčky Pickles.

16.10.11

Batohátko vylepšené o kapsu

Tohle batohátko je v podstatě kopií prvního ušitého jen má navíc kapsu na předním díle. Vzali jsme ho na rodinnou procházku jednoho krásného podzimního odpoledne, abychom ho nafotili.Narazili jsme na veselé staré embéčko, které ladilo svou zelenou barvou s Justýnčinou bundou a Jolančiným šátkem.Justýnčina nejmilejší háčkovaná čepička, kterou jsem háčkovala, aby ladila s jejíma duhovým baťovskýma holínkama. Z holínek už jednou vyrostla, ale koupila jsem jí nové jen o dvě čísla větší. Čepička je taky zvětšovaná - přiháčkovala jsem ještě jednu řadu fialové.

7.10.11

Třetí příspěvek tohoto večera

Po pár dnech mám konečně čas na sebe. Využívám toho a píšu jako o život, na tvoření nemám nějak síly ani prostor.









Pravdou je, že i úterní večer jsem věnovala čistě sama sobě a šla spát už v devět. Bohužel jsem se krátce na to probudila a na vlastní kůži zažila, jak se asi Jolanka cítí, když na ni přijde obloukovité zvracení. Během minuty jsem naplnila Justýnčin nočník, chytře nachystaný pod postelí, a pokračovala v plnění Jolančina. V průběhu noci jsem zcela vyprázdnila obsah svého zažívacího traktu a ráno jsem byla sotva schopná vyjít nahoru po schodech, abych plnila své mateřské povinnosti, co se staršího dítěte týče. Naštěstí to byla jen jednonoční epizoda, která žádného jiného člena rodiny nepostihla. Ti spíš kašlou...

zdroj: www.burdafashion.com

Došila jsem několik projektů, které nejsou určeny pro naši rodinu a myslím, že je na čase věnovat nějaký čas i tvorbě pro mé děti. Jolanka by si konečně zasloužila hrací deku a Justýnka potřebuje na zimu aspoň dva maminkou pletené svetry. Už je mám oba vybrané. Jen koupit vlny a Burdu pro děti, kdy je návod na jeden z nich. Plést je budu na dovolené na chalupě v Beskydech, kam pojedeme koncem října. Tahle burda je v podsttě sbírkou střihů,které vycházejí v klasickém měsíčníku, ale kvůli těm pár přidaným střihům si ji budu muset koupit. Protože kabelka a balerínky by jistě udělaly Justýnce pod stromečkem velikou radost.






Maminka mě upozornila, že v IKEY mají nějaké nové látky. Tak vás na to taky upozorňuji a kopíruji sem pár obrázků těch, které se mi líbí.


zdroj: www.ikea.cz



Tak u téhle kytkované (SOLRUN) se mi zastavila ruka nesoucí lžičku se zmrzlinou do pusy na půli cesty a pusa zůstala otevřená.
zdroj: www.ikea.cz




Druhá kytkovaná (SOLGERD) se mi už tak moc nelíbí.



zdroj: www.ikea.cz




Tahle vánoční (IDGRAN TOMTE) je zajímavá.


PS: MAMI, tu Burdu si koupím SAMA.




PS2: Ať se snažím, jak se snažím, tak se mi to pořád rozhazuje a úprava je děsná. Omlouvám se, ale líp to neumím.

Jolančina zavinovačka

Konečně se mi povedly dvě slušné fotky Jolanky v její nové zavinovačce. Zavinovačku až tak moc vidět není, ale Jolance to tam sluší, uznejte.
Látku jsem koupila v Praze u Mráze v prodejně, kde mají zlevněné zboží ( i když teď už je tam asi všechno jinak, dlouho jsem tam nebyla). Je to americká patchworková látka v mé oblíbené barevné kombinaci. Moudře jsem jí koupila metr a půl. Modré lemování je ze zbytku bavlny z džungloidní hrací deky. S touhle látkou jsem měla z pekla štěstí. Je to totiž sypkovina čili hustě tkaná bavlněná látka určená na peřiny a polštáře. Obvykle se vyrábí v bílé, růžové a bleděmodré barvě, ale já natrefila na tuhle nádhernou světle tyrkysovou v Karsu na Josefské. Sehnat u nás jednobarevnou bavlněnou látky v téhle barvě je u nás normálně docela problém. Všimněte si, že lem je na vnitřní straně zavinky širší než na vnější. Tak to se mi povedlo díky návodu od Definitiv.

Další batohátka hotová

Tři nová batohátka dokončena a nafocena. Všechna tři jsou z rifloviny, mají barevné podšívky a aplikaci na předním straně. To s lodičkou je moje nejmilejší. Podšívka je laděná do červena, pruhovana a lodičkova.

Sloník je z láky z IKEY, kterou jsem tam bohužel už hrozně dlouho neviděla. Kdybych ji zahlédla, hned si koupím další roličku (neprodává se jako metráž, ale jako "kupón" v délce 1.8 m). Na podšívku jsem použila barevné pruhy.

A nakonec králíček okopírovaný a nazvětšovaný z Justýnčina pyžamka. Podšívka je ze stejné kytkované látky jako králíček.

2.10.11

Batohátka aneb batůžky pro batolátka

Když už jsem v tom psaní, nedá mi to a pochlubím se novými batůžky určenými k prodeji. Justýnka už svůj batůžek má. K jeho ušití jsem použila volně dostupný střih, ale v podstatě jsem použila jen ten střih, jinak jsem ho ušila jinak. Vlastně ten batůžek nemám ani pořádně vyfocený, proto vkládám fotku z dovolené, kde je trochu vidět. Justýnka k němu má i klobouk a já zavazovadlo. Tvar Justýnčina batůžku se mi moc nelíbil, přišel mi u dna příliš široký, tak jsem si nakreslila svůj vlastní střih a nazvala jsem "batohátko". Batohátko je tak akorát veliké pro batolátko (rozměry jsou 25 x 20 x 7 cm). Vleze se tam oblíbený plyšák menších rozměrů, něco málo na převlečení, pitíčko a svačinka. Popruhy jsou nastavitelné, na hrudi je přezka, takže batohátko nesjíždí z ramen. Uvnitř není žádná kapsička, ta mi připadá zbytečná. Justýnka u žádné ze svých kabelek vnitřní kapsičku nevyužívá. Dvě batohátka už jsou na světě a dokonce jsou i zdokumentovaná. Na obě jsem použila jen látky, které už jsem doma měla (zbytky ze šití zavazovadel), na což jsem děsně hrdá. Konečně používám látky ze svých zásob a nekupuju pořád další a další. Z těchto zásob už se šijí další tři batohátka a asi tak ještě tři bych chtěla ušít. Myslím, že se mohou hodit jako vánoční dárky.

Už zase šiju

Ke stroji jsem zasedla docela brzo po Jolančině narození. Jednak bylo potřeba dokončit rozešitou hrací deku, jednak se ukázalo, že dvě rychlozavinovačky nám opravdu nebudou stačit a nutně potřebujeme třetí. Bohužel jsem tento svůj výtvor zatím nestačila vyfotit.Hrací deku vyfocenou mám. Šila jsem ji na objednávku pro chlapečka, který se narodil pár dní po naší Jolance. Jeho maminka si přála do zelena laděnou deku na téma džungle. Tahle deka je šitá podobně jako dvě deky, které jsem šila někdy v létě. Základem je to krásné lněné pozadí. Používám len od Definitiv, které je sice docela drahý, ale je heboučký, nemusím se bát, že by miminko nějak kousal a má neutrální barvu. V Karsu se dá koupit len o dost levněji, ten používám na látkové pytlíky, ale má odstín trochu do žluta a to mi vadí. Tyhle dvě deky laděné do oranžova jsou skoro stejné (jednu hodně podobnou jsem už šila pro kamarádku). Měla jsem objednávku na jednu takovou, tak jsem rovnou ušila dvě. Ta oranžovější si leží doma v komoře a čeká na nového majitele. Kdybyste měli někdo zájem, tak se ozvěte. Ono mi toho v komoře leží víc.Je to taková moje úchylka šít dvě skoro stejné věci zároveň místo jedné. Podařilo se mi přidat odkaz na moje zboží na Fleru do bočního sloupce pod můj profil. Mám tam jen pár věcí, v komoře toho leží víc. Třeba látkové pytlíčky, modrozelená hrací deka, mantinel pro holčičku. Vlastně je toho plná banánové krabice.