9.7.09

Finished "mantinel"

The "mantinel" for baby's bed is finished.



Došila jsem mantinel pro Hugouškovu postýlku. Původně tam byly jen 4 páry šňůrek, ale musela jsem dva přidat, jinak mantinel nedržel ve vzpřímené poloze. Tak a teď se můžu vrhnout do další šicí práce.

6.7.09

Several new things

I'm working on several new projects. One of them is something for a bed of our future child. You can see three of six images for it above.

Pracuju na několika nových výtvorech. Jedním z nich je mantinel pro Hugouškovu postýlku. Nechala jsem se inspirovat tímto. Původně jsem chtěla udělat jen 6 čtverců z toho 3 s obrázkem. Nakonec ušiju s obrázkem všech 6. Nahoř vidíte první 3 čtverce.

New IKEA Lack shelf was instaled above the little bed of our future baby Hugouš.



Společně s mužem jsme připevnili nad postýlku jednu poličku Lack z IKEY. Hned jsem na ni vyskládala všechny deky, které jsem pro Hugouška vyrobila.

Další hotovou věcí je zakoupená a instalovaná mikrovlnka. Nelíbí se mi mikrovlnky umístěné v bílých policích, kde je obklopuje nevyužitelný prostor. Vestavěná by se mi líbila, ale to by bylo potřeba ještě víc peněz, práce aplánování. Muž tedy vymyslel zajímavé řešení, kterým se inspiroval na stavbě - mikrovlnka je zavěšená na čtyřech táhlech. Do naší techničtěji pojaté kuchyně se hodí.


Our new table cloth with red-currants.

Náš nový ubrus, prostírání a ubrousky, které nám zbyly ze svatby.

And finally my new knitting project - another shrug inspired by Shrug this pattern. I would like to make the bottom part in lace.
A nakonec pletení. Uplést další kabátek podle návodu na Shrug this jsem plánovala už před svatbou. V tomto týdnu jsem náhodou objevila v galanterii na České stužkovou akrylovou přízi krásné přírodní barvy. Neodolala jsem a koupila 3 klubíčka po 100 gramech. Upletla jsem zkušební vzorek - polovinu lícový žerzej, polovinu krajkový vzor z níže vyfocené knížky, kterou jsem si koupila v antikvariátu. Chtěla bych horní číst kabátku uplést žerzejem, spodní část pod prsy krajkový vzorem. Zatím mám nahozeno a upleteny první dvě řady.