23.6.09

Bleach discharge and last blocks to quilt-along

Yesterday I used a bleach to obtain to more fabrics for my blocks. I found the idea of bleaching on Oh Franson blog. Here are the resulted blocks that I sewed from original and altered fabric.Včera jsem došila posledních 15 bloků pro quilt-along. Už jsem neměla žádné další vhodné látky a tak jsem použila nápad z bloku Oh Franson - odbarvila jsem Savem dvě červeno-bílé látky. Myslela jsem si, že získám růžový odstín, ale barva po odbarvení je u jedné vysloveně oranžová, u druhé růžovo-oranžová. Obě barvy se mi ale moc hodily a povedlo se mi ušít několik bloků s jejich použitím. Na prvním obrázku jsou bloky ušité z původní a odbarvené látky.

1.6.09

My favourite six blocks

My favourite 6 blocks from 35 blocks for one a day quilt along.

Mých 6 favoritů z bloků, které jsem protatím ušila pro one a day quilt along. Celkem jich mám asi 35. Minulý týden jsem neušila žádný, protože jsem byla v Brně, měla šicí stroj, ale nevzala si vhodné látky. tento a příští týden taky žádné neušiju, protože stroj je v Brně a já v Praze.

Pot holders for my aunt

My aunt and uncle gave me patchwork self-healing cutting mat and several rulers as a wedding gift. I'm very happy for this presents because I can work more precisely and they also save lot of time because I can use a rotary cutter that I bought in Japan. I made this pot holders as a present for her birthday using her presents. The size of the pot holders is 21x21 cm (8x8 inches).
Od tety a strýce jsem dostala (spíš jsme dostali, ale muž je asi sotva bude používat) velikánskou samozacelovací podložku na řezání látek a k tomu 3 různá pravítka jako svatební dar. Rotační řezák jsem si koupila už dřív v Japonsku, kde byl určitě levnější než u nás. Teta měla nedávno narozeniny a tak jsem jí ušila tyhle dvě chňapky. Původně jsem jí chtěla dát růžové, ale ty se moc nepovedly a tak jsemušila ještě červené v tradiční barevné i vzorové kombinaci. Velikost je asi 21x21 cm, prošity jsou na stroji a olemovány jako normální quilt.

Přijde mi, že chňapky jsou univerzální dárek pro ženy a tak teď budu šít jednu za druhou - pro maminku, sestru, babičku i kamarádky. Jen se pokaždé budu snažit trefit do vkusu obdarované osoby, zároveň ale nechci tvořit nic, co by odporovalo mému vkusu.